Wizz Air legnagyobb bázisa Budapest lesz

Csütörtöki frissités! Két év alatt öt géppel nyolc gépes bázisra növeli a Wizz Air Budapestet és jövő év március 14-én Ferihegy lesz a 17 közül az első bázis. Minap elindult Moszkvába is az új járat.

Szeptemberi Wizz Air hírcsokrunkban a hó eleji bejelentés viszi a prímet, miszerint a jövő évi nemzeti ünnepen már repül Budapestről a nyolcadik itteni bázison állomásozó repülőgép is, amely az előző nap érkezik majd Budapestre.

A kissé korainak tűnő bejelentés a Wizz Air kiugró magyarországi növekedésének folytatásáról szól, hiszen két év alatt öt új iderakott gép az a teljes flotta tizede. Váradi József vezérigazgató a sajtótájékoztatón nem ígért új célállomásokat, hanem járatsűrítéseket jelentett be.

A csúcs a londoni napi ingajárat lesz. A debreceni egyet is ideszámítva a Wizz Air jövő tavasztól napi öt járatot üzemeltet majd Magyarországról az angol fővárosba, minden nap 1800 székkel.

A budapesti számok a képeken. A fekete péntek óta eltelt másfél évben a Wizz Air kivédte a Ryanair tavaly sokkal nagyobbnak látszott nyomását és bekapcsolódott a kormány keleti nyitásába, ami lehet, hogy újabb célállomásokat hoz majd a jövőben.

Megpályázta és néhol elég lassan, de végül megkapta a kétoldalú repülési jogokat, legutóbb Moszkvába szállt fel az első járata, Tel Avivot pedig fedélzeti divatbemutatóval ünnepelték meg.

Váradi szerint a piacnak alternatívát nyújtottak, a magyar utazóközönség már Kievbe, Tel Avivba, Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthat diszkont árakon.

A Wizz Air szolgáltatása sok magyar utazni vágyó számára teremti meg a lehetőséget, hogy olyan helyekre is eljusson, ahova a hagyományos légitársaságok árai miatt eddig nem volt lehetősége.

Természetesen az új desztinációk igen jótékony hatással vannak a magyarországi beutazó turizmusra is. Nem volt igaza a vészmadaraknak, mondta a vezérigazgató.

Repülni JÓ Füzetek akció
Egyet fizet, kettőt kap

A Malév csődje után nemhogy csökkent volna, hanem jelentősen nőtt a beutazó turizmus Magyarországra. Biztos vagyok abban, hogy ehhez a kedvező trendhez a Wizz Air is jelentősen hozzájárult.

Végül a Budapest mint első Wizz Air bázis nélkülözhetetlen alkotóeleme a tavaly avatott Airbus szimulátor és a ferihegyi cégközpont is.

Címkék: akciók    fapados    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL