Átlépték a százezret Debrecenben

A debreceni repülőtéren ma délelőtt fordult meg a 2013 évi százezredik utas, de nem a Wizz Air valamelyik gépén, aminek egyébként ezt a kiváló eredményt köszönhetik.

A Tailwind légitársaság a törökországi Antalyaba induló gépén utazott ma az idei év százezredik utasa. Ajánljuk róla a helyi TV riportját.

Herdon István a légikikötőt üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a tavalyi 48 ezres utasforgalmat már szeptemberben sikerült megduplázni, és az év végére 120 ezer utassal kalkulálnak.

Az eddigi forgalom 86 százalékát a Wizz Air légitársaság menetrend szerint közlekedő járatai adták. A Wizz Air London-Luton és Eindhoven mellett áprilisig Milánóba repült, augusztus végéig pedig Dortmundba, ám utóbbi járatokat leállították.


Risztov Éva tavaly olimpiai aranyat is hozott Debrecenbe

A charterek a forgalom 13 százalékát tették ki: a törökországi Antalyába, a bulgáriai Burgaszba és a tunéziai Monastirba repülhettek Debrecenből a nyaralók, míg Németországból idén is kéthetente érkeztek Hajdúszoboszlóra turisták a debreceni repülőtéren keresztül.

Az eddigi 47 járatpár mintegy 80-95 százalékos kihasználtsággal közlekedett, ahogy a Wizz Air gépei is 90 százalék fölötti kihasználtsággal repülnek.

Az ünnepség fényét kicsit rontotta, hogy egy eredetileg ma délután induló tunéziai chartert a szolgáltató Syphax Airlines áttette holnapra, a 130 utast az előírásosoknak megfelelően szállodába helyezték el.

Végén ajánljuk a másik vidéki nemzetközi repülőtérről, a Hévíz-Balaton Airportról készített riportunkat, amely repülőtér szintén szépen fejlődik.

Címkék: hirek    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL