Autogyrokkal Fertőszentmiklósról Horvátországba

A One Two Fly Team júniusban három napos horvátországi repülős túrát szervezett, erről közlünk beszámolót. Aki a Repülni Jó Füzetek csomagpályázatát megnyeri, velük repülhet egy kört.

A hat autogyro és öt merevszárnyú gép Fillipovits Attila vezetésével Fertőszentmiklósról Sármellékre repült, ahol vámolás után Zágráb felé vették az irányt. Zágráb helyett Varazdinban vámoltak be Horvátországba, majd Zvekovacba repültek.

A felhőalap olyan alacsonyan volt a tengerparti hegyvonulat, a Velebit felett/mellett, hogy ki kellett várniuk, hogy biztonságosabb legyen a helyzet. A hegy felett pedig eléggé magasra kellett felkapaszkodniuk, ahol már hideg is volt. A hegyi szakasz után viszont gyönyörű látvány volt a tenger és a szigetek látképe. Az első éjszakát Medulinban töltötték.

Másnap gyönyörű partszakaszok felett Vrsar-ba (Isztriai félsziget nyugati része) repültek. Medulinban újabb két repülőgép csatlakozott hozzájuk Fertőszentmiklósról, egy pedig Szombathelyről.

Szombaton Krk sziget (Krk város, Baska) felett repülve madártávlatból megnézték Tito börtönszigetét, majd Cres, Rab (Lopar), Pag (Novalja) fölött repülve Mali Losinj-ban szálltak le. Ezen a repülőtéren a kifutópályáról is látni lehet a tengert és lehet, hogy ennek tudható be az extra felár is.

Nyerjen autogyro repülést wellness hétvégével

Vasárnap hazafelé kellemesebb időben, hátszéllel segítve Senj városánál hagyták maguk mögött a tengert. Még leszálltak Zvekovacban, ahol éppen repülőnapot tartottak és hivatalosak voltak és egyben a kivámolást is itt intézték el. Majd a sármelléki bevámolás után repültek vissza Fertőszentmiklósra.


Még több kép a túráról

A fertőszentmiklósi Meidl Airporton működő One Two Fly Kft kizárólagos forgalmazója a német AutoGyro Gmbh MTO Sport, Calidus és Cavalon autogyroinak. A cég 2012 novemberétől elsőként Magyarországon autogyro iskolát is működtet, ahol közel 30 pilóta növendék vett részt a tanfolyamon.

Korábbi anyagunk:
Előző pályázatunk nyertesének repülése
Ajánljuk még a Hölgypilótákon – Zsuzsi és az autogyro

Címkék: autogiro    pályázat    pilóta    repülőgép    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL