Oshkosh és Tannkosh

Amerikában a világ, Németországban Európa legnagyobb kisgépes pilóta találkozóját hozta az augusztus hónap. A amerikai végződés minta lett, lesz majd talán Magyarországon Poganykosh is?

A hónap elején Chicago mellett Oshkosh városában az EAA rendezte az Airtventure-t. Jópofa ellentmondás, hogy az EAA szervező szövetség a kísérleti repülőgépek érdekeltjeit tömöríti, de a találkozón ez csak egy vékony vonulat. Sok az old timer és a különböző kisgéptípus találkozója, utóbbiból akár száz is parkol egy mezőn.

A pilóták a gépek szárnya alatt sátoroznak, rengeteg naponta a légi bemutató, hidroplánok is parkolnak a mezőn.

Mutatunk egy videót, ahol öreg urak repülik a második világháborús bombázót, a GoPro kamerák szuper képeket nyújtanak.

Hogy lehetne annak a hangulatát visszaadni, ahol egy hét alatt félmillió repülő és repülést szerető ember fordul meg.

Az idei találkozót három nevezetesség jellemezte. Először repült nyilvánosan a Terrafugia autó, megérkezett Amerikába Yves Rossy, a Jetman és egyszerre két HondaJet is fényezte a programot.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Burt Rutan ígérte, de sajnos nem mutatta be új hidroplánját, a Boomerang azonban ott volt.

Tannheim egy pilóta iskola füves reptérrel Dél-Németországban, a hétvégén, ahogy a képen látható, itt gyűltek össze pár száz géppel az európaiak.

A képekről is jól látható, hogy nincsen európai repülőnap Red Bull nélkül, a repülő köteléke itt is a program fénypontja volt.

Ma történt egy kisebb baleset is egy első világháborús replikával, szerencsére egy súlyos sérülttel, ami talán nem árnyékolja be a rendezvény jövőjét.

Reméljük, magyarok is voltak a résztvevők között, szívesen közölnénk tőlük egy fényképes élménybeszámolót.

A tavalyihoz hasonlóan jövőre újra beszámolnánk a harmadik magyar pilóta találkozóról, amit akkor már várhatóan Poganykosh-nak hívnak majd, felzárkózva a világtendenciába.

Ajánlott linkek:
Oshkosh hivatalos oldala
Tannkosh hivatalos oldala

Címkék: ejtőernyő    helikopter    pilóta    repülőnapok    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL