Augusztusi légitársasági hírcsokor

A cseh nemzeti légitársaság tovább növekszik, a Wizz Air pihenteti Egyiptomot, Branson összefogott Olgával és egy másik nő által vezetett légitársaság, az easyJet továbbra is jól pörög.

Az Aviareps Hungarytól kaptuk a hírt, miszerint a Czech Airlines bővíti járatainak számát Oroszországba, Párizsba és Genfbe a 2013/14-es téli menetrendjében, továbbá új járat nyitását tervezi Kelet-Ázsiában.
Nincs még vége, kattintson!

Miután Egyiptomot a magyar külügy utazásra nem javasolt országnak minősítette és azóta nem lehet oda utasbiztosítást kötni, várható volt, hogy a Wizz Air is felfüggeszti, még ha csak átmenetileg is a Hurghada-i jegyértékesítését. A járatnyitást eredetileg novemberre tervezték.
Nincs még vége, kattintson!

Sir Richard Branson a légi ipari nagybefektető Amerikában hozott létre egy diszkont légitársaságot Airbuszokkal. A TTG legfrissebb hírleveléből megtudtuk, hogy a Virgin America code-share (férőhely-megosztási) megállapodást kötött az orosz Transaero légitársasággal, amit Olga Pleshakova a férjével tulajdonosként vezér igazgat.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Vagy pontosabban szólva kiterjesztették a jól bevált együttműködést, amit a Transaero a Branson légi birodalom óceánátrepülő zászlóshajójával, a Virgin Atlanticcal egy éve kötött.
Nincs még vége, kattintson!

Idén júliusban 2 százalékkal többen utaztak az easyJettel, mint az előző év azonos hónapjában, az utasok száma idén a nyár közepén 5 976 704 volt. A repülőgépek telítettsége 0,2 százalékponttal esett tavaly júliushoz képes, de éves szintén még mindig növekedés tapasztalható; az elmúlt 12 hónapban az easyJet gépei 89,1%-os kihasználtsággal repültek. Július végén az éves utaslétszám 60 267 478-ra nőtt.

Címkék: hirek    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL