Dunai repülés helyett nosztalgia az ünnepen

Három nap múlva, augusztus 20-án nem lesz dunai légiparádé, csak a Hősök Tere fölött a tisztavatáson egy Grípen kötelék áthúzás. Így a rajongóknak marad a nosztalgia vagy mehetnek holnap délután Ferihegyre az első Sólyom gép landolását megnézni.

Lehet, hogy rosszul emlékszünk, de az elmúlt húsz évben a repülést szerető emberek az államalapító István Király ünnepén nem maradtak látvány nélkül a Duna felett, volt pár év, amikor a Red Bull Air Race volt a fő attrakció. A Magyar Repülőszövetség és/vagy a katonák minden évben izgalmas repülési programot szerveztek.

Kezdjük a nosztalgiát egy tavalyi programajánlóval, amihez csatoljuk az eseményről készült egyik cikkünket. A Hölgypilóták blogunk is írt róla.

Az évek során az ünnepen sokan várták a nagy gép áthúzást is, erről készítettünk annak idején egy videóinterjút. Vágó József az alakuló Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatója egyébként korábban felajánlotta, hogy idén az ünnepen szívesen áthúznának első gépükkel a Duna felett.

Friss hír, hogy a holnap érkező első Sólyom gép fogadása zárt körű lesz, így csak az autópálya mellől vagy máshonnan a kerítésen kivülről nézheti meg az olvasó az Álmos Vezérnek hívott Boeing egyes terminál melletti 13-as pálya feletti áthúzását és a rajta történő leszállását.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Ha nem tudják kivárni a róla készült cikkünket, akkor nézzék meg az élő online közvetítést 15 óra magasságában a www.solyomairways.com oldalon. Ha a nagy érdeklődéstől esetleg nem férnének hozzá, akkor ugyanaz a műsor megy a reptér www.bud.hu oldalán is.

Végül a légi parádé elmaradásának oka az is lehet, hogy jövőre már átkerül a majális időpontjára, mint az idén.

Amit talán inspirálhatott a kecskeméti repülőnap rendezésének közelsége, bár az elmúlt húsz évben a korábbi 12 katonai légi parádé megrendezése során ez a kéthetes közelség nem volt probléma.

Címkék: katonai    képtár    légitársaság    pilóta    repülőnapok    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL