Sólyom jegyek, Wizz Air csomagolási tippek

A Sólyom Hungarian Airways lassan lépeget előre, a Wizz Air pedig csomagolási tippekkel és online utazási irodával ösztönzi az utasokat az olcsóbb jegyek elérésében.

Tegnap mutattunk képet a Facebook oldalunkon az első Sólyom gép festéséről, amely a héten 18-án vasárnap délután 15 órakor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Egyes Termináljára. Akit érdekel a gép látványa, jöjjön ki a régi fapados terminál teraszára.

HA-SHA Boeing 737-500 típusú első repülőgépnek az előzetes lajstromjel kijelölése után folyamatban van a végleges lajstromjel kiadása, írta pár perce az MTI.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az MTI érdeklődésére szerdán közölte, hogy a szükséges működési engedély (OL), valamint üzembentartási engedély (AOC) kiadása a Sólyom Hungarian Airways utas, postai küldemény és áru kereskedelmi légi szállítás területére vonatkozóan folyamatban van, de az engedélyt még nem bocsátottak ki.

Az előzetes hírek ellenére folyamatban van a műszaki szakterületen légi járművek folyamatos légi alkalmasságát fenntartó szervezet engedélyének átalakítása kisgépes üzemelésről nagy gépes kereskedelmi üzemelésre – írja tájékoztatásában a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Szintén az MTI hozta le a Magyar Nemzet szerdai értesülése alapján, hogy hamarosan jegyet árul a Sólyom Hungarian Airways. A légitársaság és az egyik közismert helyfoglalási rendszert üzemeltető cég ma írja alá az erről szóló szerződést, reméljük, hogy erről már fotókat is látunk majd.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere azt javasolja utasaiknak, hogy kövessék poggyászszabályzatukat és kerüljék el a magasabb díjakat. Amikor a nyaraláshoz csomagolnak, az utasoknak tanácsos előre tervezniük és kézipoggyászt vagy feladott poggyászt adni a foglalásukhoz az elérhető legalacsonyabb áron.

A családok és csoportok utazhatnak okosan, mindössze egy feladott bőrönddel (4350 forinttól), hiszen a Wizz Air nagyvonalú, 32 kilogrammos súlyhatára ezt lehetővé teszi. A kisméretű kézipoggyászt (amely legfeljebb 42x32x25 cm méretű) ingyen fel lehet vinni a fedélzetre, míg a nagyméretű kézipoggyász (legfeljebb 56x45x25 cm) már 2900 forinttért a foglaláshoz adható.

A nagyméretű kézipoggyászt választó utasoknak jó hír, hogy a Wizz Air erre a csomagtípusra eltörölt minden súlykorlátozást a nyári szezonban.

A reptéren, a biztonsági átvizsgálás után vásárolt termékeket továbbra is ingyenesen lehet felvinni a fedélzetre (ez fontos bevételi forrás annak a 96 repülőtérnek, amelyekkel együtt dolgozik a Wizz Air) tette hozzá Daniel de Carvalho.

Októbertől magyar nyelven szolgáltat a Wizz Tours, az online utazási iroda, ahol már csomagot – szállás, biztosítás, autó – lehet a repjegy mellé egyszerre és diszkonttal foglalni. Ábrán György a légitársaság kereskedelmi igazgatója a héten adott erről egy utazás portálnak interjút.

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL