Hungarikum füstöt Kecskemét egére

A hétvégén a kecskeméti repülőnapon rekordként hét bemutató repülőkötelék festette meg nemzeti színű gépeivel és füstjével az eget. A siker láttán vajon nincs-e itt az ideje egy magyar bemutató kötelék újra szervezésének?

Bár nekünk egy olasz teherszállító repülőgép légi óriásköre és a műrepülése közben vezetett orsója tetszett a legjobban, Kecskeméten az igazi sztárok idén a légierők műrepülő kötelékei voltak.

A légierők műrepülő kötelékei a nemzeti büszkeség és a repülőtudás csoportjai, a gépek festésében és az égre füstből rajzolt nemzeti színekben teszik magukat a közönség számára emlékezetessé.

Bizonyos műrepülő figurákban a szereplő kötelékek összemérik erejüket is – alakzatok tartása, szembe repülések, egy hanyatt egy talpon szorosan repülő páros, amit esetleg körberepül egy harmadik – ahol a közönség lesz a legnagyobb győztes az élményben.

A nagy nemzetek Európában rendszeresen szereplő nálunk is látott kötelékei – török, olasz, spanyol – mellett a közönség az oroszokat várta leginkább és nemcsak a gépek nagysága miatt.

Az Orosz Vitézek Kecskeméten egyben biztosan különböztek a többi köteléktől, a nemzeti színű füst helyett ők a bemutató végén egy fehér madarat rajzoltak az égre.

Ki a spotter jellegű profi fotókat jobban szereti, nekik is kínálunk egy nagyobb csomagot, mellé egy női nézőpontból készült civil képgyűjteményt is.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

A légierők bemutató kötelékei képzési célokat is szolgálnak, és mint láthattuk, nem a legmodernebb gépeket repülik köreikben. Azt is tudjuk, hogy a költségvetési megszorítások olyan nagy nemzeteket is földre parancsolnak, mint az USA, sőt a németeknek vagy a kínaiaknak egyáltalán nincs ilyen formációjuk.

Még több kép az Égi Huszárokról

Ettől függetlenül két év múlva a várhatóan visszatérő több mint százezres rekord közönség biztosan szívesen venné, ha magyar égi huszárok nemzeti színű bemutató füstje is kitörölhetetlenül bevésődne Kecskemét egébe.

Címkék: katonai    Kecskemét    pilóta    repülőgép    repülőnapok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL