Hétvégén repülőnap Kecskeméten

Az Orosz Vitézek mellett még hét kötelék, magyar katonai, sport és történelmi repülőgépek, plusz érdekességek kelettől nyugatig, a rajongóknak feltétlenül a kecskeméti szombat-vasárnapi programot ajánljuk.

Három éve rendeztük az előző Nemzetközi Repülőnapot és Haditechnikai Bemutatót, reméljük, a várható siker miatt évente megrendezzük majd, mint például a csehek Hradec Kralové-ban.

Reggel a rádióban hallottam Langó Viktor százados, két hete Fairfordban sikerrel szerepelt magyar JAS-39 Grípen bemutató pilóta nyilatkozatát, aki saját maga mellett az Orosz Vitézek szereplését emelte ki a hétvége rengeteg programja közül.

Néhány éve az orosz hidroplán fesztiválon naponta felváltva repült a fél kötelék, a szabadnaposok a nyugalom auráját árasztották maguk körül ott a gelendzhiki teraszon. Pár szót váltottam a képen látható egyik pilótával, nehéz bekerülni, annyi egyből kiderült. Amúgy hozzánk is csak fél csapattal jönnek.

A többi nemzeti légierő kötelék is nagyon híres, nevük a nagyítandó képeken.

A magyar légierő felvonultatja a teljes katonai arzenált, Besenyei Péter, Veres Zoltán és Nádas Tamás ászaink mellett a MI-2 helikopter is műrepül. Ejtőernyősök, a pápai C17-es szállítógép plusz rengeteg magyar sportrepülőgép rajzolja majd tele az eget, a napi program részletei itt.

Aki a repülőnap hangulatára kíváncsi, nézze meg a korábbiakról készített videóinkat. és ne hagyja ki az idei repülőnapot se, ahol sok földi program is várja a rajongókat.

Ajánlott link:
Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, jegyet is vehet ezen az oldalon.

Címkék: katonai    Kecskemét    repülőnapok    repülőtér    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL