Royal International Air Tattoo 2013

A múlt héten rendezték az angliai Fairford légibázison a világ legnagyobb katonai repülőgépes találkozóját, a RIAT-ot. A hagyományoknak megfelelően magyar Grípen bemutatót is láthatott a majd százezernyi közönség.

A találkozó szimbóluma csak félig volt katonai, mert az első British Airways Airbus A380 gépe repült köteléket a Red Arrows angol bemutató csapattal.

Akit érdekel a teljes repülőgép kínálat, az kattintson a légiparádé oldalára. Mi inkább csemegézünk meg emlékezünk, mert sajnos most nem voltunk ott.

A környező mezőkön parkol a rengeteg autó és a parkolókból valamint a több mint négy kilométer hosszú pálya mellett a közlekedést londoni filinget árasztó kétszintes buszokkal szervezik, csak ezek éppen nem pirosak, hanem zöldek, mint a közönség szabad járását irányító földi csúcsjelzők.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Egy képtár hat évvel ezelőttről, egyébként itt találtuk ki a Repülni JÓ-t annak idején.

Az angol AVRO Vulcan atombombázó ma is nagy sztár volt, egyébként itt láttunk először Boeing B-52 bombázót repülni. Egy két évvel ezelőtti videónk róla és ajánljuk a spotter, Richard Davies helyszíni képeit is.

A királyi légierő Typhoon-a után jöjjenek a Grípenek, köztük Langó Viktor százados, aki két bemutatót is tartott. Szokás szerint a képen látható honvédségi Ancsa kísérte, a két évvel ezelőtti képtárunkban is láthatjuk őket.

Fairfordi légibázis 50 kilométerre fekszik Oxfordtól, különös a kontraszt a több százéves falak és a száz éves repülés égi madarai között, főként akkor, amikor hétfőn a gépek Oxford egén át repülnek haza.

Címkék: Fairford    katonai    pilóta    repülőgép    repülőnapok    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL