Wizz Air már Moszkvában, Szentpétervár következik

Wizz Air, a Kelet-Európát Nyugat Európával összekötő légitársaság ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megkapta az orosz légügyi hatóság hozzájárulását a Budapest-Moszkva útvonalra, szeptember 23-ától már repülnek is az Airbuszok.

Most röviden írunk a bejelentésről, majd nemsokára egy hosszabb anyaggal jövünk a légitársaság keleti terjeszkedéséről.

Több mint fél éve pihent az orosz légügyi hatóságnál a magyar kijelöléssel már megerősített kérelem. Szijjártó Péter államtitkár szerint valószínűleg azért lépett az orosz fél, mert ebben az évben ő bizottsági társelnökként már mind a három magyar-orosz gazdasági vegyes bizottsági ülésen felvetette a légiközlekedés kapcsolat fontosságát.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Kezdetben heti öt járat lesz, de Váradi József vezérigazgató bízik abban, hogy ez nemsokára sűrűsödik, mint ahogy ez történt más, például a tel-avivi útvonalon.

Attraktív a mától már vásárolható, egy útra 10 990 Ft-tól kezdődő viteldíj, ami még a bőrönddíjat is beszámítva lényegesen alacsonyabb, mint az eddig az útvonalon monopolhelyzetben levő Aeroflot orosz nemzeti légitársaságé.

A gépek Vnukovo Nemzetközi Repülőtérre repülnek, ami folyamatosan fejlődik és elektricska, vonat köti össze a világváros metró vonalaival. A reptérnek Buddy a kék kis elefánt a szimbóluma, a képen a Glukoza orosz beatzenekar énekesnőjével látható, a linkre kattintva egész jó zenét adnak.

Moszkvai túrára érdemes még a Wizz Tours, az új 30 ezer egységet tartalmazó szállodai platform rendszerét a szállás keresésére bevetni.

A Wizz Air a következő orosz célpont iránti kérelmét Szentpétervárban jelölte meg, a magyar hatóság már erre a légügyi egyezmény alapján kijelölte, újabb orosz légitársaság kaphat majd versenytársat.

Jövő héten folytatjuk.

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    Moszkva    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL