Scalaria hírmorzsák

Múlt héten rendezték az osztrákok a repülő fesztiváljukat, a Scalaria Air Challenge-t, néhány képes élmény indításul.

Indulás előtt irtunk egy beharangozót, abban annyi hibázott, hogy mégis eljött a Catalina, a Sikorsky S-38 meg otthon maradt.

Csütörtöktől vasárnapig, négy napra nyitották meg a vízi leszálló pályát, 13 hidroplán repkedett rajtuk serényen, néhány kép róluk.

A hidroplánokon kívül a Red Bull különböző részlegei uralták a fesztivált.

A Red Bull élő repülőmúzeumából a B-25 Mitchell kétszer is elhúzott a hegyek között, másodszor a német-francia Alpha Jetekkel hármasban.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

De a Red Bull felvezetésként három napos vízi akadály versenyt – Swoop Style Contest – is rendezett, ahol a siklóernyős akrobaták félelmetes zuhanásokkal csaptak le a magasból két Red Bull italos kapu közé, majd a vizet talppal érintve különböző akadályokat oldottak meg a célkorongig.

Felix Baumgartner tiszteletére Papir Stratost rendeztek, papír kabinból papír jelmezben ugrottak az elszántak a vízbe, aranyos volt a röpnapi fílingre emlékeztető bohóckodás. Maga a hangsebességgel zuhanó ember, Felix Baumgartner is ott volt szombat délután, könyvét nagy tömegben dedikálta.

A szervezők bedobtak a kisváros főutcáján egy Ferrari-Lamborghini találkozót, tíznél több helikoptert hívtak meg délutánra öröm röpködni, és a csúcspont szombat este a szürkületben a repülő opera volt rakétás helikopter szólóval, sok hanyatt repüléssel. Hannes Arch is műrepült szinte teljes sötétben, ami a hegyek között önmagában bravúr, de se füstöt, se magáról kivilágítást nem adott, mint tavaly.


Így a pálmát a zárótétel, a 12 dobossal a tó felett magasba emelt cirkuszi akrobata nő vitte el, aki fehér ruhában két vörös selyemszalagon tekergett minden biztosítás nélkül.

Különösen akkor sikított fel belülről a közönség, amikor vagy tíz métert zuhant a szalagok között és a végén magára tekerte azokat. A víz alatt búvárok biztosítottak neki, kézi motorral és szuper fényszóróval, amit a képzeletbeli függöny félhúzása előtt nemcsak a közönség szórakoztatására látványosan kipróbáltak.

Folytatjuk majd, illetve az osztrák fesztiválról írjuk a következő, augusztus 15-én megjelenő Repülni JÓ Füzetünket.

Címkék: akrobata    hiresség    képtár    repülőnapok    siklóernyő    vízirepülés

2 hozzászólás

  1. MM

    2013. július 21. @ 17:02

    A Ferrari dömping a főutcán képen valójában egytől-egyig Lamborghini-k láthatóak :-))

  2. Dr. Varga Sándor

    2013. július 22. @ 12:01

    Jogos, de azért a kanyar után többségben voltak a Ferrarik. Kitettem erről is egy képet a Lamborghini mellé.

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL