Scalaria Air Challenge 2013 beharangozó

A hétvégén rendezik Ausztriában Salzburg mellett a Wolfgangsee-n a fesztivált, amin mi is ott leszünk. Hetedik éve minden nyáron a vízen és a levegőben felbőgnek a motorok, a rendezvény tavaly óta már három napossá terebélyesedett.

Végy egy vízparti szállodát, hívj meg hidroplánokat és építs a szomszédos Salzburgban parkoló Red Bull Flying Bulls történelmi légi kötelékre, no meg a Red Bull Air Race osztrák világbajnokára, Hannes Arch-ra és már kész is egy repülő fesztivál.

Iren Dornier kapitányé és az ő képen látható Dornier Do-24ATT old timer hidroplánjáé az érdem, hogy a fesztivált pár éve beindította. Akkor egy szombat délutáni örömrepülés és egy éjszakai nagy buli volt az induló kínálat.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Központi rendezvényként ez mára is megmaradt szombaton délutánra jobban széthúzva. Kettőkor a Boeing Stearman PT-19 Red Bull repül bemutatót a szintén Red Bull helikopterrel.

Jön majd az égből, nyilván nem szuperszonikus sebességgel a szintén osztrák származású Félix Baumgartner, az első ember, aki tavaly hangsebesség felett zuhant a világon. Majd old timer helikopterek, utána pedig a szokásos légi show, benne hidroplánokkal.

Dornier mellé jön nagyobb hidroplánként a Sikorsky S-38, de idén nem jön a Consolidated PBY-5A Catalina.

Fél szürkületben pedig Hannes Arch osztrák világbajnok repül a tó felett kivilágitva és rakétákkal díszítve bemutatót.

Csütörtökön és pénteken pedig siklóernyős akrobaták csapnak le a vízre, és pénteken sétál egy kétfedelű szárnyán a levegőben Peggy Krainz.

Egy korábbi videónk a fesztivál hangulatáról és a hétvégi program pedig itt érhető el.

Címkék: akrobata    helikopter    hiresség    repülőnapok    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL