Extrémsport a vágy titokzatos tárgya

A magyar lakosság csaknem 40 százaléka próbálna ki valamilyen különösen veszélyes sportot, legvonzóbb az ejtőernyős ugrás és a siklórepülés.

A Generali Biztosító 1200 fős reprezentatív kutatása arra kereste a választ, hogy a 18-59 év közötti magyar lakosság mennyire vonzódik az adrenalinszintet emelő extrém sportokhoz.


Napfürdő a győztes első műrepülése után

A felmérésben résztvevők 56 százaléka próbálná ki az ejtőernyős ugrást, 49 százalék a siklórepülést, 41 százalék a vadvízi evezést. A bungee jumping a megkérdezettek 38 százalékát, a sziklamászás 35 százalékát érdekli.

Nyerjen autogiro repülést wellness hétvégével

Arra a kérdésre, hogy mi volt eddig a legveszélyesebb sport, amit eddig Ön vagy családtagja kipróbált, a legtöbben a síelést, a snowboardot és a kerékpározást említették, illetve a repülés (ejtőernyőzés, siklórepülés) is az élvonalban szerepelt.

Az egészségbiztosítási törvény szerint különösen veszélyes sport a barlangászat, bázisugrás, ejtőernyőzés, falmászás, félkezes és nyílt tengeri vitorlázás, hegymászás és sziklamászás az V. foktól, hőlégballonozás, jet-ski, vízisí, magashegyi expedíció, bungee jumping, műrepülés, paplanernyőzés, rally, roncsautósport, sárkányrepülés és vadvízi evezés.

Címkék: ejtőernyő    lélegzetelállító    siklóernyő    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL