Mobilon szárnyal az easyJet

Az easyJet diszkont légitársaság a közönségnek szóló mobiltelefonos megoldásait az idei londoni MOMA mobil marketing gálán egy nagydíjjal és egy aranyéremmel jutalmazták.

A MOMA (Marketing on Mobile Award) rendezvényen a brit székhelyű cégek olyan app-jait, mobil alkalmazásait díjazták, melyek gyorsaságukkal, egyszerűségükkel és dizájnjukkal a nagyközönség számára leginkább felhasználóbarátnak bizonyultak.

Az easyJet az utas kényelem és a költségcsökkentés okán az elmúlt évek óta fokozatosan lehetővé teszi a vásárlási profillal rendelkező utasoknak mobilon a repülőjegy vásárlást, csomag regisztrációt, ülőhelyfoglalást. Idén áprilistól összes easyJet járaton elérhető az online utasfelvétel.

A két díjat azért a fejlesztésükért kapták, mert eltüntették a papír beszállókártyát.

Az új rendszer segítségével a beszállókártya könnyedén letölthető és elmenthető iPhone vagy Androidos készülékükre. A mobil check in során a telefonokon levő digitális beszállókártyát olvassák le. A tesztelésben a londoni Stansted és Southend, a manchesteri, az edinburghi, az amszterdami és a nizzai repülőterekről induló easyJet járatok vesznek részt.

A digitális beszállókártyák előnye még, hogy letöltés után a telefonon mindig elérhetőek, a visszaút előtt például nincs szükséges internet kapcsolatra a kártya megtekintéséhez, így későbbi megnyitásuk sem jelent plusz roaming költséget. Az alkalmazás rendelkezik az Apple népszerű Passbook funkciójával, amely lehetővé teszi, hogy az utasok egy helyen tárolják a beszállókártyákat a következő utazásig.

—————————————————————————————————————–
A Czech Airlines június 25-től bevezette a mobil check-in szolgáltatást számos célállomásán, köztük Budapesten is. Így az utasok nem csupán a hagyományos vagy web check-int használhatják, hanem okostelefonjukról internet hozzáféréssel is intézhetik már az előzetes ülésfoglalást. Az alábbi szolgáltatást legkorábban a gép indulása előtt 30 órával, legkésőbb a gép indulása előtt 60 perccel (európai járat esetén) illetve 90 perccel (hosszútávú járat esetén) lehet igénybe venni.

—————————————————————————————————————–

Az appok hét nyelven elérhetőek. Sajnos a mobil alkalmazást magyar nyelven még nem tervezik.

A további növekedés záloga az internet és a kezünkben levő okos telefonon a szolgáltatások fejlesztése.

Az easyJet fapados légitársaság jelen van Európa top 100 útvonalán és Európa 50 legnagyobb repülőtérén. Az easyJet 600 útvonalon közlekedik, 30 ország 130 repterét érintve. Az 500 millióból több mint 300 millió európai él csupán egy órányi autóútra valamely easyJet reptértől.

Az easyJet számára fontos a fenntartható környezet. A légitársaság befektet a legújabb technológiába, foglalkozik a bioüzemanyagokkal és harcol a vulkáni hamu ellen. Az üléshelyei legtöbbjét kihasználja, így 22 százalékkal kevesebb az utasonként egy kilométerre jutó CO2 kibocsátás, mint egy hagyományos légitársaság ugyanazon útvonalán.

Reméljük, hogy a saját mobil eszközök használata a repülőgépek felszállásakor a jővőben nem áll le. A jövő évi nagydíjat talán a fedélzeti WiFi-ért söprik majd be.

Korábbi anyagaink:
Átstartolás Ferihegyen
Az easyJet nagyasszonya

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL