Párizsi képforgácsok 2013

Tegnap nyílt meg Párizsban a Le Bourget repülőtéren az 50. Légi Szalon, hivatalos nevén a Nemzetközi Légi és Űripari Kiállítás. Néhány fotó az első két napról.

Nyitunk három képpel.

Elsőnek egy konvertiplan, billenthető rotorú elektromos hajtású tanulmánygép az Augusta/Westland helikoptergyártól. A múlt héten írtam erről a különleges gépekről a 10. Repülni JÓ Füzetet, érdemes belenézni.

A Boeing bedobta a kesztyűt. Kettő új B787 kompozit gép is parádézik a Szalonon légitársasági szinekben.

Péntek óta repül a rá adott európai válasz, az Airbus A350. Vajon a hétvégén hazai földön felveszi-e az Airbus a kesztyűt, vajon átrepül Toulouse-ból a francia elnök látogatása idején az európai kompozit?

Végre a British Airways is megkapta első kétszintes Airbus A380 gépét és egy kis műrepüléssel fűszerezve bemutatták Párizsban. A franciákhoz képest elég türelmesek voltak, lassan négy éve, mikor végignéztem az első francia A380 átadását.

A nyitónapon köteléket, majd önálló bemutatót repült az első francia Airbus A400M katonai szállítógép. Ugyanebben a kategóriában a betonon látható az orosz-ukrán egymással szemben forgó légcsavarokkal repülő Antonov An-70.


Az oroszok vadászgépére, a Szuhoj Szu-35 típusra sokan kíváncsiak voltak, pedig az elején titokzatosan ködbe burkolta magát.

Az a gép, ami repüli a Pugacsov Kobrát és a Frolov Csakrát, nem csoda, hogy érdekel mindenkit.

Végül egy videónk a helyszínről, sajnos csak 2009-ből.

Címkék: katonai    képtár    Párizs    repülőgép    repülőnapok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL