Wizz Air ország lett Moldova, Tunézia pedig készül

Moldovából ma két új járatot jelentett be a Wizz Air diszkont légitársaság és vizsgálja budapesti célállomásaként Tunéziát.

Tavaly júniusban Moldova és az EU aláírták az Európai Közös Légtérhez való csatlakozásról szóló szerződést, megteremtődtek a feltételei a szabad repülésnek. Az ország szempontjából az esemény rangját emelte, hogy a mai bejelentést Moldova miniszterelnöke, Iurie Leanca brüsszeli látogatásához igazították.

Szeptember végétől heti két-két járatot indítanak Moldova fővárosából Rómába és Velencébe egy útra húsz eurós jegyárral.

Ábrán György, a légitársaság kereskedelmi igazgatója üdvözölte a fogyasztóbarát verseny megindulását és erre az évre a két olasz útvonalra hatvanezer utast vár. A miniszterelnök pedig a következő úti célnak Brüsszelt szeretné.

Az új országok felé nyitáshoz kapcsolódik az MTI híre is. Miszerint Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára keddi tuniszi tárgyalásai során egy kétoldalú fejlesztési programot tárgyaltak.

A program ötödik pontja egy Magyarország és Tunézia közötti közvetlen repülőjárat elindításának lehetősége, a Wizz Air három tunéziai desztinációt is vizsgál már.

Pár hete kérdezte a Repülni JÓ a Wizz Air kereskedelmi igazgatóját a keleti irányról. Ábrán György akkor elmondta, hogy van párhuzam a magyar kormány keleti nyitása és a Wizz Air keleti terjeszkedése között. Hiszen ebben az irányban ma már nagyobb növekedési lehetőségeket lehet realizálni, mint az Európai Unión belül.

A gazdasági kapcsolatok fejlődésének feltétele egy olcsó közvetlen járat, amely mind a turistákat mind az üzletembereket összekapcsolja a két térséggel. A kettő erősíti egymást, zárta a válaszát.

Azóta csak Budapestről megnyílt Dubai, aztán Azerbajdzsán fővárosa Baku, korábban Tel Avív, a napokban Isztambul és nyilván a Wizz Air légitársaságnál más keleti irányokat is vizsgálnak Tunézia mellett.

Korábbi anyagaink:
Okostelefonra költözött a Wizz Air
Úti célok népszerűsítése a WizzTV-ben

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    polgári    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL