Légi jachtok Genfben

Múlt héten néhány napra a svájci város volt az európai üzleti repülés fővárosa, itt rendezték az EBACE-et. Mivel utaznak a csúcs menedzserek, kiemelünk néhány gépet az elegáns összképből.

Néhány adat: az idén 52 repülőgép gurult ki a piros szőnyegen, 420 kiállító mutatta be termékeit, majdnem 13 ezer üzleti látogatót érdekeltek az események.

Sajnos így távolról nekünk legjobban a Pilatus új jet-je, a PC-24 tetszett, ami folytatja a gyár azon hagyományát, hogy a gépeknek a nehéz terep nem akadály.

A sikeres turbópropos PC-12-ből fejlesztették tovább, jövőre tervezik az első felszállását és 2017-ben már szállítják is a megrendelőknek.


Még több kép a Facebookon

A svájci gyár presztízsén kívül néhány vonzó tulajdonságot kínáltak hozzá: ezer méter mostoha területen is üzemeltethető, közel nyolcszáz kilométer/óra utazósebességgel képes közel négyezer kilométer távolságra elrepülni. Két és fél tonna hasznos teher mellett 10 millió dollár alatt lesz majd az ára.

A repülőgép sokoldalú felhasználási lehetősége és variációi követi a korábbi modellekét. Üzleti jet, teherszállító, mentő, katonai feladatok ellátására egyaránt képes lesz majd.

A repülő paloták közül a Boeing Business Jetje keltett feltűnést, amely a közismert Boeing B737-900ER hosszú távú változatát tette kényelmessé, hálószobái miatt egy leszállással akár a Földet is körberepülheti.

A belső berendezésben is forradalmat emlegettek. Egy vélemény szerint a hatvanas évek óta nem változott a szalon, iroda, háló belső felállás, amit még a legendás Mad Max filmből is ismert reklámügynökség dolgozott ki az első business jet részére. A nagy gépeken már rendszeresített új fotelágyak és más kényelmi felszerelések lassan majd ide is elérnek.

Az idén is kiállított kedvencünk, a légi Ferrari, és a karbantartási programját tette olcsóbbá.

A részletek annyiban érdekesek, hogy pár száz órával megnövelték a különböző szükséges ellenőrzések idejét, így olcsóbb a gépet fenntartani.

Címkék: hirek    képtár    külföld    polgári    rendezvények    repülőnapok    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL