Besenyei – Veres duett a Lánchíd alatt

Nagy Futam néven rendeztek tegnap a Lánchíd környékén légi parádét és versenyautó és motor bemutatót, ahol a magyar motoros műrepülő ászok két nemzedéke is fellépett a Duna feletti égi színpadon.

A hétvégén túraautó világbajnoki futamot rendeznek a Hungaroringen, ennek beharangozójaként adódott az autómajális a Belvárosban. Bölcs döntést hozott az, aki ezt kibővítette légi parádévá is.

Láttunk különlegességeket. Besenyei Péter régi vágya teljesült félig. Ha nem is a vár alatti Alagútból, de a Parlament elől felszállhatott a rakpartról.

Aztán a bemutatója végén csatlakozott hozzá Veres Zoltán és együtt átrepültek a Lánchíd alatt. Külön-külön ezt már többször megtették, Péter a Red Bull Air Racen szinte hazasétált a Lánchíd alatt, de duettben ezt a közönség és a repülőbarátok nagy örömére most adták elő először.

Ha már a fiuk így összejöttek, ajánljuk a róluk irt Repülni Jó Füzetünket. Kattintson a képre, olvasson bele és ha tetszik, 300 Ft-ért vegye meg.

A nagy öregek után az ifjabb nemzedék két világbajnoka, Illés Tamás és Nádas Tamás is bemutatóval szórakoztatta a két rakparton szép számmal összegyűlt közönséget.

Besenyeit a végén talán a helyszín szellemisége okán is kérdezték arról, meddig szünetel még a Red Bull repülőverseny? Péter elmondta, hogy nem ő az illetékes ebben nyilatkozni, de azért hozzátette, hogy a múlt héten sikeresen tesztelte az új kapukat Szlovéniában.

Reméljük, visszatérnek a gépek a Duna fölé és a Parlament elé, amit a tegnapi majálison a már sokat látott Flying Bull történelmi repülőkötelék vendégfellépése is előrevetíthet.

Korábbi anyagunk:
VIDEÓ: Honi ászok két nemzedéke

Címkék: hirek    pilóta    polgári    rendezvények    repülőnapok    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL