Ryanair 175 darab Boeing B737 repülőgépet vett

Az ír miniszterelnök Fehér Házi látogatásához igazították a héten a Boeing és a legnagyobb európai fapados közötti szerződés aláírását. O’Leary pedig a new yorki Waldorf Astoriában tartott az üzletről sajtótájékoztatót.

Tegnap a Lion Air Airbus üzletéről írtam, a második részben nézzük meg a legnagyobb európai B737 vásárlást.


Forrás: Huffingtonpost és ráadásként
az idei Ryanair fürdőruhás naptárat is megkapjuk

A jelenleg 305 darab Boeing B737-800 típusú géppel rendelkező légitársaság vezérigazgatója alapvetően piacbővítés miatt kötötte meg a gigaüzletet. Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Skandináviában bővíti majd jelentősen az útvonalhálózatot. A jelenleg három géppel muzsikáló budapesti bázist nem említette.

2019-ig a flotta 400 gépre nő majd, az utasok meg évente 100 millióra.

A listaáron 15,6 milliárd dolláros üzlet valódi ára titok maradt, a tippelőket a vezér annyiban eligazította, hogy most kicsit kevesebb kedvezményt kapott, mint a múltkori 53 százalék, szerintem talán féláron veszi a gépeket. Érdemes volt a Boeinget korábban a kínai Comac-kal ijesztgetnie, bár a meccs a férőhely miatt még nem lefutott, erről később.

A férőhelynek óriási a jelentősége, nemrég irtunk arról, hogy az A380 használatával harmadával kevesebb járat kellett ugyanannyi utas elszállitásához, mint eddig.

Szokás szerint lebegtette a 2017-től B737MAX-szal, az új takarékos üzemű géppel kapcsolatos álláspontját, miszerint jelenleg vizsgálják előnyeit, most sima B737-800-asokat vett.

Bár a Boeing a Ryanairnek székezi be legjobban a gépet, nem elég neki a 189 férőhely, a vezérigazgató még gépenként tízet rátenne. Na mit gondolnak, hova férne el még ülés? A két hátsó vécé helyére. A pilótafülke melletti vécét meg fizetőssé tenni, a bevételt pedig bölcsen felajánlotta a prosztatarák kutatás és a vizelet csöpögés elleni küzdelemre.

Ha Michael vezéren múlik, lesznek még itt állóhelyek vagy nyeregülések.

Címkék: fapados    hirek    külföld    légitársaság    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL