Fogászati beutaztatási cég lesz a Malév Air Tours-ból

A Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. veszi meg a Malév Air Tours Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészét. A vásárlás felszámolási eljárás keretében, nyilvános pályázat alapján történt.

A meghirdetett, utazásszervezéssel, repülőjegyek értékesítésével és belföldi programszervezéssel foglalkozó cég megvásárlásáról november 27-én állapodtak meg a felek, az akvizíció december közepén zárul le. A vételárat nem kívánta nyilvánosságra hozni a vásárló.

A Malév Air Tours az elmúlt években is nyereségesen működött, árbevétele 2010-ben és 2011-ben is elérte a 2,4 milliárd forintot, ám árbevételének mintegy 70 százalékát elvesztette a Malév Zrt. felszámolásával.

A vevő a magyar fogászati turizmus fejlesztési programot (MFTFP) lebonyolító cégcsoporton belül a gazdaságfejlesztési modellhez csatlakozott fogorvosi rendelők számára szervezett külföldi páciensek beutaztatásáért felelős. Az akvizíció eredményeképpen létrejövő leányvállalat a program végrehajtásához szükséges professzionális beutaztatói háttér biztosításában nyújt majd segítséget.

Az MFTFP alapítói 2011. április 21-én egy szakmai konferencián Orbán Viktor kormányfővel együttműködési megállapodást írtak alá, amely szerint a magyar állam egymilliárd forinttal támogatja a fogászati ágazat fejlesztési programját.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a múlt év végén hirdette meg a fogászati vállalkozások versenyképességének javítását célzó pályázatot. Erre azok a fogászati vállalkozások jelentkezhettek, amelyek előbb csatlakoztak a fenti együttműködési megállapodáshoz.


Olaszok is jönnek, vagy csak angolok?

A pályázaton 39 fogászati vállalkozás nyert el egyenként 10 és 30 millió forint közötti támogatást, a nyertesek között összesen 980 millió forintot osztottak szét.

Korábbi anyagunk:
Malév Nosztalgia Szalon

Címkék: hirek    külföld    légitársaság    polgári

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL