317 millió font nyereség az easyJetnél

Az easyJet diszkont légitársaság a héten hozta nyilvánosságra a 2012. szeptember 30-ával végződött előző üzleti éve részletes eredményeit. A mérlegbeszámoló szerint a brit fapados profitja továbbra is rekordösszegű,
az árrés nő, a részvényeseket megillető hozam pedig egyre javul.

Az easyJet vezetősége fontos eredménynek tekinti, hogy a légitársaság a komoly kihívásokkal járó gazdasági körülmények között is növelni tudta a részvényeseket megillető hozamot, és forgalmát.


Pár éve fotópályázatot rendeztünk az easyJetnek,
itt az összes kép

Az adózás előtti nyereség 27,9%-kal növekedve rekordnak számító, 317 millió font összeget ért el, az árbevétel-arányos jövedelmezőség pedig – az egységnyi üzemanyagköltség 182 millió font összegű növekedése ellenére – 1%-kal 8,2%-ra nőtt.

Az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel 5,9%-kal 58,51 fontra nőtt.

Az ülőhelyszám 5,5%-kal, 65,9 millióra, az átlagos férőhely kihasználtság – a Load Factor – pedig 1,4%-kal 88,7%-ra nőtt, miközben az utasok száma 7,1%-kal, 58,4 millióra emelkedett. Az egy ülőhelyre jutó költségek az üzemanyagköltség nélkül az év egészére vetítve 1%-kal csökkentek.


Kiváncsi, milyen egy átstartolás Budapesten az EasyJettel,
itt olvashat róla

Az easyJet az év során 457 millió font üzemi bevételt termelt, ami az előző évhez képest 7,8%-os növekedést jelent. Budapesti járatok is bejátszottak ebbe, a terminál cserékről nem is beszélve.

A tartósan jó pénzügyi teljesítmény és az európai rövid távú légi járatok piacán elfoglalt szilárd pozíció alapján a cég igazgatósága úgy határozott, hogy ettől az évtől módosítja az osztalékfizetési politikát, és ezentúl a tavaly bevezetett egyötödhöz képest, minden évben az adózás utáni nyereség egyharmadát fizeti ki osztalékként.

Ők is repülnek
a hétvégén Vadlúdsokadalom Tatán

Carolyn McCall vezérigazgató szerint ezek az eredmények azt tanúsítják, hogy az easyJet az európai rövid távú légi közlekedési piacon mind hagyományos, mind diszkont vetélytársaival szemben strukturális nyertesnek számít.

Az easyJet idén szeptemberben jelentette be, hogy sikeres volt az ülésfoglalási lehetőség próbaüzeme, így a módszert 2012. november 27-én a hálózat teljes egészén bevezetik. Az ügyfelektől érkező visszajelzések kedvezőek voltak: az utasok 70%-a inkább az ülésfoglalás mellett döntött, és több mint 60%-uk nyilatkozott úgy, hogy ezentúl nagyobb valószínűséggel választja majd az easyJetet.

TTG Hírlevél nyomán

Címkék: fapados    külföld    légitársaság    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL