Nyolc év, ötvenmillió Wizz Air utas

A Wizz Air diszkont légitársaság ma ünnepelte működésének 50 milliomodik utasát, aki a varsói Modlin repülőtérről Eindhovenbe utazott.

A szerencsés utas a Londonban élő lengyel származású Anna Wilson, aki gáláns ajándékot kapott a légitársaságtól, egy évig korlátlanul és ingyen repülhet a Wizz Air bármelyik járatain.

Egy kis visszatekintés a nyolc évre.

A magyar alapítású Közép-Kelet Európa-i fapados légitársaságnak 11 hónapra volt szüksége, hogy 2005-ben elszállítsa az egymilliomodik utasát. Újabb három év és 2008 februárjában már elérték a tízmilliós összesített utasszámot, erről annak idején mi is irtunk.

Ki utazott legtöbbször Wizz Air géppel?

Az utasszám újabb megduplázása az ötéves működés körüli időre esett, idézzük meg egy hosszabb videóinterjúnkat az akkori kommunikációs igazgatótól, vajon mitől jó a Wizz Air brandje.

Egy kis magyar oldalvágány, vajon mit tett hozzá ehhez az eredményhez Budapest és pár hónapja Debrecen.

Highslide JS

Tatár Gergely anno 2011 februárjában 12 darab szabadjegyet kapott.

Ki gondolta volna akkor, hogy egy év múlva 2012 év februárjában a Malév csődjének szívóhatása a Ryanairrel és másokkal harcban felgyorsítja a Wizz Air budapesti utasszámának növekedését.

Az ötven millió utas mögött a következő infrastruktúra áll, amit minden sajtóanyag alá megkapunk. A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, 250 útvonalon, 82 desztinációval, 29 országba 1500 szakemberrel.

Ők is repülnek
a hétvégén Vadlúdsokadalom Tatán

“Elvitathatatlan, hogy Közép- és Kelet-Európa a Wizz Air szolgáltatásait választja. Folyamatosan növekvő utazóközönségünknek továbbra is nagyon alacsony árakat és kiváló szolgáltatást kínálunk meglévő piacaink bővülő útvonalhálózatán és újonnan nyíló célállomásainkon.

8 év alatt 50 millióan választottak minket, de a következő 50 millió utasra már kevesebb, mint 4 évet kell várni” – nyilatkozta a jeles esemény alkalmából Váradi József vezérigazgató.

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    polgári    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL