Légi Ferrari kínai lajtromban

Az olasz Piaggio Aero Repülőgépgyár az idei kínai légi szalonon Zhuhai-ban tegnap hivatalosan is bemutatta az első kínai lajstromjelű P.180 Avanti II típusú tolólégcsavaros luxus repülőgépét, melyet Kínában a pekingi székhelyű Free Sky Aviation légi klub keretében üzemeltetnek.

A kínai lajstrom engedély megszerzését követően közel egy év telt el, mire nem hagyományos módon piacra léptek vele, a légi Ferrarit klubrendszerben kínálják a gazdag üzleti és magán utazóknak.

Az olasz légi elegancia üzemeltetésére nem véletlen, hogy a klubjelleget használják, ez a megoldás sikeres a világban. Amióta Warren Buffet rábeszélte a gazdagokat, hogy adják be magángépeiket repülési időért az egész világon egy közös üzemelésbe, vagy vegyenek új magánrepülőgép helyett bármelyik földrészen többféle típusra beváltható repülési időt. Így jött lére és ezekkel az elvekkel működik a NetJets.

A kínaiak is ezt a modellt követik, ami lehetővé teszi, hogy a klubtagok más típusokat is igénybe vegyenek, ahogy azt igényeik diktálják.

A következő gépet az olaszok decemberben szállítják le és még az idén repülhetnek vele az üzleti utazó klubtagok.

A repülőgép kiváló tulajdonságait nem mutatjuk be újra, akit érdekelnek a részletek, nézze meg innen korábbi cikkeinket vagy a GÉPMADARAK-ban a típus bemutatását.

Korábbi anyagaink:
Piaggio Aero az EBACE-n
P 180 Paladino átköltésében
Piaggio Aero a kenguruk földjén
Félmillió repült óra tolólégcsavarral
Piaggio Aero a GÉPMADARAK-ban

Ajánlott linkek:
Piaggio Aero Repülőgépgyár

Címkék: hirek    külföld    polgári    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL