A Wizz Air holnaptól újra buszon szállítja ki az utasokat Ferihegyen a repülőgépeihez

Frissítve a Budapest Airport álláspontjával. Most kaptuk a sajtóközleményt, hogy a Wizz Air szerint Budapesten a jelenlegi reptéri gyalogos és sátras beszállítás nem felel meg a Wizz Air biztonsági és szolgáltatási színvonalának, ezért holnaptól visszaáll a buszos szállításra.

Ferihegy3 a gyalogos fapados terminál holnaptól egyelőre a Wizz Air nélkül működik majd. A repülőtér álláspontját az oldal alján olvashatja.

A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ma megerősítette, hogy holnaptól, november 13-ától visszatér a buszos szállításhoz, és minden budapesti járat fel- és leszálló utasait buszok viszik majd a gépekhez illetve a terminálhoz.

Az elmúlt héten a légitársaság tesztelte azokat az alacsony költségű beszállási létesítményeket, amelyeket a Budapest Airport ajánlott számára, és amelyek nem tették lehetővé a Wizz Airnek, hogy utasait buszokkal szállítsa. Az átmeneti létesítményeknek használatakor az utasoknak a szabadban, sátrakban kell várakozniuk a járatukra.

A tesztidőszak tapasztalatai és az utasok visszajelzései fényében a Wizz Air bejelenti, hogy visszatér az eredeti beszállítási rendszerhez és buszokkal teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az utasok eljutását a repülőkhöz, mivel a Budapest Airport által ajánlott átmeneti, alacsony költségű létesítmények nem felelnek meg a Wizz Air szolgáltatási és biztonsági színvonalának. Amennyiben ezek a procedúrák és létesítmények a jövőben jelentősen javulnak, a Wizz Air újra megvizsgálja a reptér által ajánlott lehetőséget.

„A Wizz Air mindig nyitott volt az együttműködésre repülőtéri partnereivel annak érdekében, hogy csökkenjenek a költségek, és így olcsóbbak legyenek a repülőjegyek” – nyilatkozta Daniel De Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere. „Hét hónappal ezelőtt a Wizz Air beleegyezett, hogy átköltözzön a 1-es Terminálról a 2-es Terminálra, hogy ezzel is segítsük a repteret működési költségeinek csökkentésében.

Természetesen üdvözöljük, hogy a repülőtér elkötelezett abban, hogy új megoldásokat találjon a költségcsökkentésre, így örömmel teszteltük az új beszállítási eljárásokat, amiről kikértük utazóközönségünk véleményét is. Ezen visszajelzések alapján azonban nem tudjuk elfogadni a Budapest Airporton jelenleg működő gyenge minőségű létesítményeket, amelyek arra kárhoztatják utasainkat, hogy a hidegben várakozzanak a beszállásig.

Az utasainknak jelenleg nincs lehetőségük mosdóhasználatra és az időjárási viszontagságokkal szemben is védtelenek. Nem kívánunk kompromisszumot kötni a minőségben, és amíg a repülőtér nem ajánl a jelenleginél sokkal jobb minőségű, utas barát megoldást, a Wizz Air busz-szolgáltatást biztosít az utasoknak mind be-, mind kiszálláskor” – mondta De Carvalho.

A Budapest Airport – szól a pár órával később elküldött közlemény – meglepődve értesült a médiából arról, hogy a Wizz Air úgy döntött, felfüggeszti az ideiglenes egyszerűsített reptéri beszállókapuk használatát, és visszatér az utasok terminál és repülőgép közötti buszoztatásához.

Folytatás a következő oldalon

Címkék: fapados    hirek    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL