Ethiopian B787 az első afrikai Dreamliner

Már vissza is tért napi járatként Washingtonba az a Boeing B787-8 típusú repülőgép, melyet Afrikában elsőként vásárolhatott meg Etiópia nemzeti légitársasága, az Ethiopian Airlines.

Az Ethiopian Airlines az egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő légitársaság Afrikában, utóbbi három évben a kontinens legjobb légitársasága díjjal büszkélkedhet. Valószínű, hogy ezért no meg talán az amerikai járat miatt lett az övé az első kompozit utasszállító Boeing a kontinensen.

Képtár a gép fogadásáról, benne a VIP repülés a Kilimandzsáró felett az alsó képen és egy összeállítás a gépről kívül-belül.

A képen a hegycsúcs jól kiemeli, hogy milyen keskeny a szárnya a repülőgépnek, a GÉPMADARAKban szakértőnk az új megoldások minden előnyét részletezi. Kevesebb üzemanyaggal, kényelmesebben repül, szinte mindenhol arról írnak, hogy a kabin mesterséges levegője már nem annyira száraz.

Futurajet hétvége

A repülőgép listaára 207 millió dollár, de az Ethiopean biztos kapott engedményt már csak amiatt is, hogy több évet késett a szállítás és összesen tízet rendeltek belőle.

Mint látható, jó néhány nagy európai hub-ra is repülnek.

Ha szeretnénk az új gépükkel utazni, akkor nekünk talán a legkedvezőbb a becsatlakozásra Washington felé Róma Fiumicino reptere.

A légitársaság a Star Alliance légi szövetség tagja, másik tagként a Lufthansa leány Germanwings repül Budapestről erre a repülőtérre, de a Wizz Air olcsóbb, csak ott nem biztos a csatlakozás.

Korábbi anyagaink:
Gyári vendégvideó a Dreamlinerről
Boeing gépek a GÉPMADARAKban

Ajánlott link:
Ethiopean Airlines

Címkék: légitársaság    polgári    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL