Wizz Air: új repülési jogok és új kézipoggyász szabályok

A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy a Polgári Légiközlekedési Hatóság tájékoztatása szerint a légitársaságot jelölték ki arra, hogy Budapestről Antalyába, Isztambulba és Moszkvába repüljön. Másfelől tegnap léptek életbe a fedélzeten az új kézipoggyász szállítási szabályok.

A Wizz Air az újonnan kijelölt útvonalakra azonnal megkezdi a jegyértékesítést, amint a török és az orosz jóváhagyás megérkezik.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint olcsó áraikkal megtörik az ezeken az útvonalakon jelenleg tapasztalható ármonopóliumot, és jelentős mértékű forgalomnövekedést segítenek elő. Magyarország vonzó célpontjává válik a beutazó turizmusnak, illetve a magyar utazók alacsony áron érhetik el fenti úti céljukat.

Tegnap több mint 80 repülőtérről indultak útjukra a Wizz Air utasai, akikre már az új kézipoggyász szabályzat vonatkozott. A kisméretű kézipoggyászukat (maximum 42x32x25cm) ingyenesen, a nagyméretű kézpoggyászokat (maximum 56x45x25cm) az online foglaláskor kifizetett 2750 forintért vihették fel a fedélzetre.

A videó alapján a változtatás hasznát magyarul is összefoglalja Daniel de Carvalho vállalati kommunikációs menedzser.

“Kevesebb, mint az utasaink 15 százaléka fizetett díjat a nagyobb kézipoggyászért, mióta október elején bemutattuk új szabályzatunkat. Ez azt bizonyítja, hogy utasaink kedvelik a választás szabadságát, hogy eldönthetik: mikor spóroljanak pénzt és utazzanak környezetbarát módon, és mikor fizessenek extra díjat, hogy többletszolgáltatásokat vegyenek igénybe.

Az új kézipoggyász szabályzat bevezetésekor az egyik legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy a várható megtakarításokból az utasaink is részesüljenek, így a Wizz Air az eddig is alacsony árait pedig 1400 forinttal tovább csökkentette a wizzair.com oldalon”

Korábbi anyagaink:
Wizz Air. Magyarország Keletet Nyugattal összekötő diszkont légitársasága
Diszkont árakon Kievbe és Tel Avívba
Interjú Váradi József Wizz Air vezérigazgatóval

Címkék: fapados    hirek    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL