Qatar csatlakozik a Oneworld légiszövetséghez

Október 8-án New-Yorkban tartott sajtótájékoztatón a légitársaság és a légiszövetség vezetőségének jelenlétében jelentették be, hogy a Qatar Airways csatlakozik a Oneworld légitársasági szövetséghez.

Az immár második alkalommal az ‘Év Légitársaságának’ megválasztott Qatar Airways a Perzsa-öböl országainak három nagy légitársasága közül elsőként fog egy globális légi szövetséghez csatlakozni. Az integráció várhatóan 12-18 hónapot vesz igénybe.

2013-ban az új dohai Nemzetközi Repülőtér megnyitásával a légitársaság teljesen új légikikötőbe költözik. A premium kategóriás globális elosztóközpont a tervek szerint évi 50 millió utast lesz képes fogadni.

A légitársaság 70 ország 120 célállomására üzemeltet járatokat, beleértve olyan Oneworld hubokat, mint Amman, Berlin, Buenos Aires, Hong Kong, London, Madrid, Melbourne, Moszkva, New York, Oszaka, Tokió és Kuala Lumpur.

15 célállomás és három ország – Irán, Ruanda és Seychelles-szigetek – új desztinációként jelennek meg a légi szövetség útvonalhálózatában és a Qatar Airways több száz úti cél esetében minőségi alternatívát jelent majd az utazóközönségnek.

Azok az utazók, akik például Ázsiából Dél-Európába vagy Ázsiából Afrikába utaznak kényelmes csatlakozással, egyetlen átszállásal juthatnak el úti céljukra, erre a Oneworld hálózatán belül korábban nem volt lehetőségük.

A Qatar Airways üzemelteti a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottáját, A géppark jelenleg 111 Boeing és Airbus repülőgépből áll, amelyek átlag életkora négy év.

A csatlakozással a Oneworld útvonalhálózatában globálisan 159 ország 856 célállomása lesz elérhető. A 2600 gépből álló flotta több mint 9300 járatot teljesít és évente 342 millió utast szállít, a várható bevétel megközelíti a 120 milliárd dollárt.

A csatlakozás után a légitársaság utasai igénybe vehetik a szövetség teljes útvonalhálózatát. A törzsutas programok harmonizációja pedig azt jelenti, hogy a légitársaság 2,2 millió törzsutasa bármelyik Oneworld légitársaságra gyűjtheti a mérföldeket és tagsági szinttől függően igénybe veheti a szövetség több mint 550 repülőtéri váróját.

A légi szövetség 125 millió törzsutasa természetesen hasonló előnyökhöz jut, amikor Qatar Airways-zel repül.

Korábbi anyagaink:
Nagyobb gépekkel repül Budapestre a Qatar Airways
A Qatar királyi várója Heathrow-n
REPJEGYVADÁSZ – Qatar Airways

Címkék: hirek    légitársaság    polgári    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL