Wizz Air, Magyarország Keletet Nyugattal összekötő diszkont légitársasága

A Wizz Air tegnap elindította új nemzetközi diszkontjáratát a kijevi Zsuljani repülőtér és a grúziai Kutaiszi között. A Wizz Air az első légitársaság, amely kereskedelmi járatot üzemeltet az Építő Dávid Király elnevezésű grúziai repülőtérre.

Hétfőn a sajtótájékoztatón még nem sejtettük, hogy a hétvége magyar repülési tárgyú sikerektől lesz hangos a távoli Grúziában.

A nemzetközi repülőtér rekordidő alatt épült meg, azt követően, hogy a Wizz Air 2012 júniusában bejelentette új járatát Kijev és Grúzia második legnagyobb városa, Kutaiszi között.

A hivatalos repülőtér megnyitó ünnepségén részt vett az első kijevi Wizz Air járatot üdvözlő Mihail Szaakasvili, grúz elnök, és Orbán Viktor miniszterelnök, aki gratulált a repülőtér infrastruktúrájának kiépítésén a repülőtér vezetésével együtt dolgozó magyar szakembereknek a határidőn belüli kivitelezéshez.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a helyszínen a következőt nyilatkozta:

„Boldogok vagyunk, hogy a magyar szakemberek nem csupán az alacsony jegyárak bevezetésével bizonyították szakértelműket, ahogy a Wizz Air tette, hanem rekordidő alatt segítettek megépíteni az egyik legfejlettebb repülőtéri infrastruktúrát is. Ez is azt bizonyítja, hogy a magas színvonalú munka és az alacsony árak együtteséből egyre több és több fogyasztó húz hasznot.

Nyugat-Ázsia és Kelet-Európa határvonalát elérve a Wizz Air elhozta az alacsony jegyárakat egy ősi és nem mindennapi célállomásra, amely így most elérhetővé válik a Wizz Air Kijevből érkező utasai számára.

Bizonyosak vagyunk benne, hogy a Kutaiszi régió és Grúzia a jövő egyik turisztikai szenzációja lehet, hiszen a világ legősibb borkultúráját, gazdag történelmet és kiváló síterepeket fedezhetnek fel és élvezhetnek az ide látogatók.”

Címkék: fapados    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL