Arcképek a Pilóta Találkozóról – harmadik rész

Folytatjuk sorozatunkat old timer gépekkel és egy aviator klubbal, akik a szeptember elején megrendezett második pécs-pogányi Pilóta találkozó és Repülőnap szereplői voltak.

Aki a korábbi részekkel kezdene – első és második arckép párosunk.

Talabos Gábor – aki együttműködésük okán a “Besenyei Péter földi szeme” megtisztelő cím birtokosa – sokoldalú a motoros műrepülésben. A válogatott szövetségi kapitánya, nemzetközi bíró és legújabban motoros műrepülő bemutatókat repül old timer gépekkel.

Gábor Pécsett három különböző repülőprogramban vett rész. A képen, ő szemüvegben, pont egy hármas kötelékre készülnek fel, amelynek vezérgépe egy négyszemélyes JAK 18T piros színű repülőgép, a két kísérő pedig kétszemélyes Zlín 226 Tréner.

A kötelék bemutatkozása után műrepült egyet a nemrég felújított ötvenéves Zlín 226 Trénerrel, majd a korábbi vezérgéppel, a JAK-kal is.

Szeptember 23-án vasárnap a fenti old timerek
láthatóak lesznek a Budaörsi Repülőnapon

A kiállító sátrak között találkoztunk Gyenesei Istvánnal, képen jobbról, aki a belső Somogyban található Hertelendy Aviator Club titkára. A Club a hétvégén tartja harmadik rendezvényét, róla itt egy videó meghívó.

A kastélyban három éve gondoltak egy nagyot és a parkban építettek egy füves leszállópályát, ünnepélyesen felavatták, azóta jönnek repülőgépekkel a vendégek Európából.

A Pilóta Találkozóval kapcsolatos anyagainkat
a pécsi Makár Hotel támogatja

Címkék: akrobata    pilóta    repülőtér    sport

1 hozzászólás

  1. Repülőgép hozta az ifjúsági olimpia lángját Győrbe - Repülni Jó

    2017. június 28. @ 09:54

    […] forgalmú menetrend szerinti útvonalak repülésére. De találkoztunk már velük néhány éve Pécs-Pogány repterén charterjáraton is, erről mutatunk néhány […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL