Diszkont árakon Kievbe és Tel Avivba

Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága tegnaptól már árulja az új útvonalakra az akciós jegyeket, a járatok az év végén decemberben hetente háromszor indulnak majd. A légitársaság az első évben a várható forgalmat útvonalanként külön-külön egyszázezer utasra becsüli.

Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy pénteken kapták meg a Magyar Légügyi Hatóságtól az országok közötti légügyi egyezményben foglaltak szerint a Kiev és Tel Aviv útvonalakra határozatlan időre szóló, jogerős kijelölést, amely jogot pályázaton nyerték el.

A vezérigazgató szerint a fogadó országok hatóságainak jóváhagyása a nemzetközi gyakorlat szerint már csak technikai kérdés és az izraeli utasbiztonsági elvárások is csak várhatóan tíz perccel növelik meg a fordulóidőt, ami egy három és fél órás úton elfogadható. Hozzátette, hogy a Wizz Air a Moszkva és Isztambul úti célokat is megpályázta, várják a hatóság döntését.

Váradi József a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Wizz Air üzleti filozófiája a kijelölésekkel nem változik, továbbra is pontról pontra repülnek a 180 személyes Airbus A320 típusú új gépeikkel, melyek naponta átlagban 13 órát tartozódnak a levegőben a hagyományos légitársaságok napi kilenc óra átlagával szemben.

A légitársaság üzleti modelljének köszönhetően egy széket a levegőben a hagyományos légitársaságokhoz képest harmadáron tartanak üzemben, és az alacsonyan tartott költség az alapja az utasok felé kínált diszkont jegyárnak és a nyereségnek.


Akciós jegyek Kievbe és Tel Avivba

További költségcsökkentést jelent, hogy novembertől Budapesten a Wizz Air gépek földi kiszolgálását a Celebi helyett három évig a Malév Ground Handling végzi.

A földi kiszolgáló cég vezérigazgatója, Limburger Lóránt kérdésünkre elmondta, hogy a kétmilliárd forint értékű megrendelést több fordulós pályázat útján nyerték el, elsősorban az árak révén védték meg a magyar munkahelyeket. A cég számára ez egy nagyon jelentős és jövőbe mutató fontos üzlet.


Fedélzeti kiszolgálás a földön, ahol az adományokat
a Wizz Air a Bolyai Gyermekotthon javára ajánlotta fel

Korábbi anyagunk:
Már hat Wizz Air gép a budapesti bázison

Ajánlott link:
Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága

Címkék: akciók    fapados    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL