Arcképek a Pilóta Találkozóról – első rész

A hétvégén a pécs-pogányi reptéren tartották a második Pilóta Találkozó és Repülőnap rendezvényt. Arcképeket, páros portrékat mutatunk róla több részben.

Bár sorozatunkban a főszereplőkre, többnyire a pilótákra fókuszálunk, azért mások képeit is öszzegyüjtenénk és menedzselnék, hadd lássák azokat minél többen. Ha valaki képe netán kimaradt volna, hozzászólásában csatolja.

Egy régi motoros – Bogár Imre

Imre szombaton a mezőgazdasági repülés szűk fordulóit mutatta a közönségnek, ezer liter vizet elpermetezett a nagy melegben és másnap a gép nagyságát meghazudtolva pontosan a küszöbre tette le a kerekeket a ki tud leghamarabb megállni versenyen.

Szombaton beültünk a pilótafülkébe keseregni. Imre idén csak 15 órát dolgozott, legalább évi 50 óra lenne ideális az üzlet fenntartásához. Mindenki láthatta, hogy nem okoz neki gondot egy-két méterrel a növények felett repülni. Egyre nehezebben jönnek a megrendelések, idén eladott egy másik Ancsát kollégáknak, akik abban bíztak, hogy majd Szerbiában jobban kell a növényvédelem, aztán a géppel hoppon maradtak.

Ez a repülőtér a bázisreptere, munkák is itt a környéken adódnak, az Ancsa és pilótája tudása semmit sem kopott az évek alatt.


Még több kép egy helyi fotóstól

Bozótpilóta bozót nélkül – Pintér Sándor

Sanyi régi harcosa a szabad repülésnek, cége képviseli itthon a cseh Zlín gyárat, a sajátjukon kívül még egy Savage-t adott el pont a Pilótatalálkozó rendezőinek.

Nyáron Szombathelyen leszállóhelyet szervezett a TESCO mellett, és állandó történetei között szerepel a szabad leszállás élménye a Pó folyó homokpadjain. Lassan ezt a Balatonnál is bemutathatná, az utolsó képen már a víz a déli parton tiszteletére visszahúzódik.

A Pilótatalálkozóval kapcsolatos anyagainkat
a pécsi Makár Hotel támogatja

A másik Savage este egy legendát is vontatott a Slingsby kétüléses vitorlázó kiképző repülőgépet az Brit Királyi Légierő, a Royal Air Force (RAF) jelével a szárnyán. A vitorlázó gépet Angliában egy online árverésen vették, ilyen típuson kezdték valamikor a repülést a későbbi Spitfire pilóták, a közönség a földön is odavolt érte.


Még több kép Pintér Sándortól

Következő részben a két motoros műrepülő világbajnok, Besenyei Péter és Nádas Tamás várja Önöket.

Korábbi anyagaink:
Az egyik szervező a Pilótatalálkozóról
VIDEÓ: Zlín Savage repülése
VIDEÓ: RAF múzeum Londonban
Antonov AN-2 a GÉPMADARAK-ban
Egy másik Savage Olaszországból

Címkék: arcképek    képtár    pilóta    rendezvények    repülőnapok    repülőtér    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL