Nádas Tamás kalocsai mintában repül

Holnap kezdődik Nyíregyházán a 10. FAI Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokság. Ma délután beszéltünk telefonon Nádas Tamás Európa- és többszörös magyar bajnokunkkal a VB-re való felkészüléséről.

Tamás szerda délelőtt egyszer tudott edzeni a versenypályán, ami a repülőtér fölött a levegőben kijelölt egy kilométer élű kocka. Ennyit a hazai pálya előnyéről, mondta, pedig az egész világon elfogadott, hogy a rendező ország csapata a helyszínen akár több hónapot is edz. A helyismeret ötven éve is – teszem már én hozzá – aranyat ért, az akkori világbajnok magyar csapat két hónapot edzett Budaörsön. (Akkor még volt állami támogatás is.)

A VB-vel kapcsolatos anyagainkat
a nyíregyházi Central Hotel támogatja

A zajterhelésre hivatkozva most nem sikerült mindez Nyíregyházán, ezért Tamás öt napot Miskolcon töltött, ahol együtt edzett a dél-afrikai, lengyel és portugál csapattal. Mint mondta, ott is csak egyszer repült, inkább pihent és a külföldiek társaságában mentálisan tréningezett.

Tamás szép eredményre készül a világbajnokságon, noha sokkal jobb körülmények között felkészült versenyzőkkel kell megmérkőznie. Például az oroszok, angolok vagy japánok bő költségvetéssel és személyzettel, köztük masszőrrel érkeztek. Megjegyzem, ezek a nemzetek a bírói testületben is duplán, két személlyel vesznek részt, munkájukat bírósegéd is könnyíti.

Nádas Tamás szép eredményre készül, reméli, sokszorosan erőt ad Kalocsa város támogatása és kedvessége, akik a világbajnoki versenyre kalocsai mintás pilótaruhát varrattak neki. Benne Tamás kicsit kalocsainak is érzi magát, hiszen több bemutatót repült a városban és sokat edzett az idei versenyekre az ottani repülőtéren.

A fenti MTI képeken Török Ferenc, Kalocsa város polgármestere megadta a módját a ruha bemutatásának, a héten helikopterrel érkeztek egy budapesti szálloda tetejére az adomány sajtóbemutatójára.

Nádas Tamás a pilótaruhát illetően sem akármilyen sorba állt be, hiszen korábban a város Janson Button és Luis Hamilton, a Formula 1 autóverseny világbajnokok ruháit ékesítette fel kalocsai mintázattal.

Kivánjuk, hogy adjanak Tamásnak a kalocsai motívumok plusz energiát a köbkockában az egész világbajnoki versenyen.

A VB oldalán itt követheti nyomon a verseny állását.

Korábbi anyagaink:
Videók: Honi ászok két nemzedéke
Videóinterjú Talabos Gábor szövetségi kapitánnyal
Egy hiányzó a VB-ről

Címkék: akrobata    rendezvények    repülőtér    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL