Nagyobb gépekkel jön Budapestre a Qatar Airways

Augusztus másodikától nagyobb gépekkel közlekedik Doha és Budapest között a Qatar Airways. Az Airbus A321-esek forgalomba állítását az indokolta, hogy jelentősen megnőtt a kereslet a budapesti járat iránt, amely egyébként Zágrábbal is összeköti a magyar fővárost.

A világ ötcsillagos légitársaságaként számon tartott Qatar Airways népszerűségét az is bizonyítja, hogy immár második egymást követő évben, idén is megkapta a Skytrax felmérése alapján az „Év Légitársasága” díjat a farnborough-i légiközlekedési kiállításon.


Interaktív módhoz kattintson a képre!

Augusztus 2.-tól még nagyobbra cseréli a Budapestre közlekedő gépeit a Qatar Airways. A dohai központú ötcsillagos légitársaság 177 személyes konfigurációjú géppel közlekedik, amelynek fedélzetén 12 business és 165 turista osztályú helyet alakítottak ki.

Így a Doha-Budapest járaton a meghosszabbított törzsű, 93 tonnás géppel 33-al több utast szállíthat a Qatar Airways. A Qatar Airways által kínált ülőhelyek kényelmét jelzi, hogy a maximum 220 utas befogadására alkalmas gépen „mindössze” 177 utasszéket helyeztek el.

A Qatar Airways alig másfél éve, 2011. januárjában kezdett el repülni Budapestre A 320 típusú gépekkel, akkor még csak heti négy alkalommal. A kiváló fedélzeti szolgáltatásoknak és a rövidebb ázsiai, ausztráliai és afrikai menetidőknek köszönhetően az új járat hamarosan nagy népszerűségre tett szert és már 2011 szeptemberétől napi járattal üzemelt Budapestre, majd pihenőidőben nyitott vele egy zágrábi betétjáratot.

A mostani kapacitásbővítés jelzi, hogy a piac visszaigazolja a budapesti járathoz fűzött katari reményeket. Ebben nemcsak a Qatar Airways közel-keleti és öböl-menti desztinációi játszanak szerepet, hanem az is, hogy a légitársasággal az ázsiai, az ausztráliai és az afrikai utazók is 4-5 órával rövidebb idő alatt érhetnek célba, mintha úti céljukat egy nagy forgalmú nyugat-európai repülőtéren történő átszállással érnék el.

Az idei Farnborough-i légközlekedési világkiállításon vehette át sorrendben második alkalommal az „Év légitársasága” elismerést a képen látható Akbar Al-Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója. A díjat a világ legnagyobb légközlekedési kutatócégének, a brit Skytrax-nek a titkos szakmai felmérése alapján ítélik oda.

A képen a légitársaság legújabb típusa idén Farnborough-ban. Az új Boeing B787-8 Dreamliner interkontinentális repülőgép először a Doha-London útvonalon közlekednek majd.

A Qatar Airways csak az idén öt Boeing 787-8-ast állít szolgálatba 22 business és 232 turista osztályú konfigurációban. Az újabb gépeket, amelyek legnagyobb hatótávolsága eléri a 14.500 kilométert, elsősorban a távol-keleti útvonalhálózatban kívánják üzemeltetni.

Ajánlott linkek:
Qatar Airways
Budapest Airport

Címkék: hirek    légitársaság    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL