Farnborough Airshow 2012 – második rész

Helikopterek, űrrepülők, oroszok, Airbus videó – az angliai repülőfesztivál képekben és hírmorzsákban.

A Farnborough Airshow egyben egy nagy repülőgépvásár, ahol elégedettek lehettek a gyártók, hiszen a két évvel ezelőtti 47 milliárd dollár üzletkötést a múlt héten feltornászták 72 milliárd dollárra.

Az urak Angliában megadják a módját, itt éppen Farnborough-ból indítják el a New Yorki Tőzsde napi kereskedését a megkötött megaüzletük tiszteletére. Balról a magyar származású repülő múzeum alapító Steven Udvar-Hazy lízing cége 75 darab Boeing B737MAX gépet rendelt a mellette tapsoló Ray Conner Boeing elnök-vezérigazgatótól, 7,2 milliárd dollár értékben.

A Bombardier a volt Malév vezér Gauss új cégének, az airBaltic-nak és Tony Fernandesnek is adott el gépeket.

A helikoptereknél is folyik az európai amerikai párharc, mind polgári, mind katonai vonalon. Az első részben már irtunk a Bell hol helikopter, hol repülőgép triltrotoros katonai gépéről, a képeken az európai gyár az AugustaWestland gépei dominálnak.

Az angol Branson család is kivonult az airshow-ra, ahol Sir Richard elárulta, hogy jövőre az első űrturista járaton ők repülnek. Branson nemrég kibővítette az üzletet, ahogy a középső képen látható, nemcsak embereket reptet, hanem műholdakat is pályára állít majd.

A második világháborús bombázógép és egy modernebb vadász, a Euro Fighter Typhoon repülése vonzotta a rajongókat.

Az oroszok ismét elhozták a Suhoj Superjet 100 regionális utasszállítót, és katonai gépeik bemutatókat repültek.

Végül egy összefoglaló videó az Airbus szerepléséről a repülőnapokon.

Címkék: Farnborough    képtár    repülőgép    repülőnapok    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL