Farnborough képekben – első rész

Kötik ezerrel az üzleteket az angliai Farborough-ban, röpködnek a megrendelt gépszámok és a milliárdok, a légi ipar köszöni jól van. A gépek pedig gyönyörűek, ahogy azt az alábbi képtárban a Flightglobal nyomán részben megidézzük.

Kezdjük egy repülő matuzsálemmel, ilyen típussal bombáztak az első világháború környékén.

A két nagy közé beférkőzött egy kicsi. Balról a Boeing B737 hosszú távú változata, a 900-as, jobbról a cápaszárnyú Airbus A320. És közte a brazil Embraer E190, amely egyre inkább felkéredzkedik erre a piacra.

Váltsunk dimenziót, két olyan cég, amelyik korábbi sikeres modelleket modernizált. A Ruag újraélesztette a Dornier Do-228-at, a kanadai Viking Air pedig a DeHavilland Canada sorozatból a Twin Ottert, kár hogy nem az úszótalpas változatot hozták el. Ebben a kategóriában focizik az olasz Piaggio Aero, a légi Ferrari is.

Nézzünk egy katonai sort. Atlasra keresztelték az Airbus katonai szállítógépét, Gripen is repült, és egy igazi öszvér, az amerikai V22 Osprey, amely billentő rotorokkal hol helikopter, hol merevszárnyú repcsi.

Még mindig sztár az Airbus A380 nagy elefántja, és a Qatar is elhozta első Boeing B787-esét.

Az első rész befejezéseként három alkalmi kötelék. Két második világháborús vadászgép legenda, a Spitfire fogja közre a Boeing gyári B787-esét. Az angol Avro Vulcan bombázó kísérete pedig az angol Red Arrows, míg Stan és Pan a földön. A kövér egy DC10 tanker, a kicsi sovány pedig egy Hawker 800 üzleti jet.

A repülőgépekről további részletek a GÉPMADARAK oldalain, még több kép a Flightglobalon, hétfőn folytatjuk.

Ajánlott link:
Farnborough Airshow

Címkék: Farnborough    katonai    képtár    repülőnapok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL