Lendületben a vidéki nemzetközi repülőterek

Debrecen folyamatosan erősödik, Sármellék pedig végre kikerül tetszhalott állapotából. Érkeznek a friss hírek a két nagy vidéki nemzetközi repülőterünk háza tájáról.

Irtunk már róla, hogy a Wizz Air nyártól heti három menetrend szerinti járatot indít Debrecenből London – Lutonba és a fapados légitársaság tárgyal más járatok megnyitásáról is az egykori kálvinista Rómából.


Highslide JS


Kósa Lajos a város polgármestere és Váradi József a légitársaság
vezérigazgatója a járatbejelentő sajtótájékoztatón

Meleghegyi Tamás, az Airport Debrecen Kft. új igazgatója pár napja arról nyilatkozott, hogy még két nagyobb nemzeti és több fapados légitársasággal is tárgyalásban állnak. A heteken belül bejelentésre kerülő újabb menetrend szerinti járatok mindegyike európai városba fog közlekedni. Sőt Kínából, Indiából és egyes arab országokból érdeklődnek Debrecen iránt.

A repteret és a környező ipari parkot üzemeltető Xanga cégcsoport már elkezdte a képen látható cargo bázis építését. Mai hír, hogy Abdullah Ahmed dubaji üzletember a helyszínen tájékozódott a logisztikai fejlesztésekről. Az ő cége már korábban létrehozott WX Development Group néven egy dubai-magyar vegyesvállalatot a Xanga cégcsoporttal, 400 millió forintos tőkével, fele-fele arányban.

Első közös projektjük a technológiai transzfer befogadására alkalmas vállalkozói inkubátorház épitése, de ma arról is tájékozódtak, hány teherszállító repülőgépet tudnak egyidejűleg kiszolgálni a légikikötő cargo bázisán, vagy milyen vasúti összeköttetése van a repülőtérnek.

Már fenn vagyunk a Facebookon, plusz anyagok csak ott
www.facebook.com/repulnijo
Lájkoljon bennünket!

Sármelléket pedig üzemelésbe vette Hévíz városa, ahogy azt nekünk ősszel a város polgármestere, Papp Gábor még tervként nyilatkozta. Már működik a város tulajdonában levő Hévíz-Balaton Airport Kft, és a repülőtér névtáblájára is nemsokára a Héviz-Balaton elnevezést festik.

Szintén mai hír, hogy a repülőtér felszámolója az üzemeléshez szükséges eszközöket az új üzemeltetőnek adta bérbe, így kezdődhet a munka.

Malév Nosztalgia Szalon

Korábbi anyagaink:
Vendégképek Debrecenből, amikor még csak vendég volt ott a Wizz Air
A turizmus szereplőinek segítsége Sármelléken

Ajánlott link:
W Development Group Dubai

Címkék: Balaton    hirek    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL