Összefogás a repülőtérért

Közel harminc, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez közeli település önkormányzati vezetője és parlamenti képviselője vállalta, hogy a Malév csődje miatt bekövetkezett válságos helyzetből történő kilábalás érdekében együttes javaslatokat és lehetséges intézkedéseket dolgoznak ki a veszélybe került munkahelyek és vállalkozások megmentéséért.

A politikusok egyetértenek abban, hogy a budapesti repülőtér milliárdos nagyságrendű adóbevételeket biztosít az állam és a helyi önkormányzatok részére. Emellett a Budapest Airport közvetve több mint 10 000, azon belül közel 5 000 térségbeli család megélhetését biztosítja.

A Malév csődje miatt így több ezer munkahely, valamint több száz – részben helyi – vállalkozás működése vált bizonytalanná, ami jelentős szociális és gazdasági problémákat okozhat a repülőtérrel szomszédos települések számára. Ennek ellenére hisznek abban, hogy Magyarország legnagyobb nemzetközi repülőterének és a régió gazdaságának fejlődése a nemzeti légitársaság leállása után is folytatódhat.


A képre kattintva elolvashatja a Nyilatkozatot

A megállapodás értelmében a települések kezdeményezik és támogatják olyan átmeneti jellegű, pénzügyi- vagy jogszabályi segítségre vonatkozó helyi- és kormányzati intézkedések kidolgozását, amelyek segítik a válságból történő minél gyorsabb kilábalást, valamint a veszélybe került munkahelyek és vállalkozások megmentését.

Már fenn vagyunk a Facebookon, plusz anyagok csak ott
www.facebook.com/repulnijo
Lájkoljon bennünket!

A nyilatkozatot a Budapest Airport vezérigazgatója is üdvözölte. Jost Lammers hangsúlyozta: „ A Budapest Airport tulajdonosai és finanszírozó bankjai továbbra is elkötelezettek a repülőtér mellett, azonban egyértelmű jelzéseket és segítséget várnak a kormányzat és az érintett önkormányzatok részéről. Mindent megteszünk a kilábalás érdekében, ugyanakkor szükségünk van a kormány, a hatóságok és a szomszédos önkormányzatok segítségére is.”

A nyilatkozatot aláírók számítanak a magyar politikai élet valamennyi szereplőjének, az érintett szakmai- és állami szervezetek, valamint a turisztikai szakma képviselőinek együttműködésére. Meggyőződésük, hogy a légiközlekedési ágazat képviselőinek és a politikai élet szereplőinek összefogására van szükség.

Legyen Ön is Airshow Vándor!

Legfőbb közös cél, hogy a budapesti repülőtér továbbra is a térség gazdasági motorja maradjon, fejlődésével újabb munkahelyeket teremtsen és így hozzájárulhasson a környékbeli települések, Budapest és Magyarország további sikereihez.

A megbeszélésen felvetődött a repülőtérhez kötődő infrastruktúra fejlesztésének kérdése is, amely szintén az érintett önkormányzatok és a repülőtér közös érdeke. A szükséges beruházásokról és azok ütemezéséről szakértői szintű egyeztetéseket folytattak, ennek eredményeként hamarosan megkezdődhet a közös érdekérvényesítés a fejlesztések – elsősorban a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út bővítése és felújítása – érdekében.

Korábbi anyagaink:
Amerikai díj és magyar bezárás
Ki örökli a Malév átszálló utasait?
Élet a Malév után
Tájkép a Malév kényszerleállása után
A Malév vég egyben a Ryanair, Wizz Air és a többiek kezdete

Ajánlott link:
Budapest Airport

Címkék: hirek    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL