Egy milliárdos és egy filmsztár Bransonék ötszázadik űrutasa

Shervin Pishevar milliárdos és Ashton Kutcher filmszínész a Virgin Galactic űrturista program 499. és 500. előjegyzett űrutasa, ami talán nem véletlen.
A csuszás miatt jól jön a reklám Sir Richard Bransonnak, hiszen a korábbi tervek szerint már a napi több űrugrás szerepelne az új űrrepülőtér napirendjén.

A milliárdos befektető ötszázadikként befizette a világsztárt egy közös űrutazásra, a napokban köszöntötte őket Sir Richard a blogjában, a bejegyzést pedig azzal zárta, hogy te is lehetsz az ötszázegyedik.

Sajnos arról nem ír az alapító tulajdonos, hogy mikor lesz az űrhajó motorjának éles tesztje, amikor kb. húsz kilométer magasban leválva a hordozóról meg sem áll majd száz kilométeren az űr széléig, mert szerintünk a jeggyel rendelkezők százai már inkább erre lennének kíváncsiak.


Highslide JS

Régóta írunk a kétszázezer dolláros űrturistákról, a 10 millió dolláros Ansari X Prise díj megnyerésétől kezdve, amikor már az előző modellek kétszer bizonyították az ilyen típusú űrutazás életképességét.

Már fenn vagyunk a Facebookon, plusz anyagok csak ott
www.facebook.com/repulnijo
Lájkoljon bennünket!

Azóta a Microsoft alapító milliárdos Paul Allen és a zseniális tervező, Burt Rutan mellé beszállt az üzletember playboy Sir Richard, többek közt a Virgin légi birodalom vezetője is és beindult a Virgin Galactic űr utaztató cég.

Már összegyűlt a leendő utasoktól 100 millió dollár, beszállt egy közel keleti milliárdos az üzletbe, az Új Mexicói sivatagban hatalmas állami támogatással megépült az első magán űrrepülőtér. NASA támogatást szereztek teherszállításra, pilótaiskolát nyitottak a hordozó és az űrhajó vezetésére, minden repülési teszt sikeres volt, már csak a rakéta fejlesztésével nem haladnak úgy, ahogy kellene.

Legyen Ön is Airshow Vándor!

Ennek ellenére nem tűnik úgy, hogy a körmükre égne a fejlesztés, legutóbbi hír szerint bevonták a NanoRaks nevű rakéta hajtómű kutató céget és most a következő konferenciára ígérik a szenzációs bejelentést. Úgy legyen.

Addig nézzük Sir Richard egy hónapja közreadott legfrissebb videó összeállítását a fent elmondott eredményekről.

Korábbi anyagunk:
Űrrepülő jegyek és hölgypilóták
MaSat, a magyar űrkocka már az űrben
Internet milliárdosok az űriparban

Ajánlott link:
Virgin Galactic

Címkék: külföld    polgári    repülőtér    űr

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL