Amerikai díj és magyar bezárás

A Boeing új kompozit repülőgépe, a B787 Dreamliner nyerte az amerikai repülős Oscar díjat, míg a Malév összeomlásának újabb következményeként nyáron bezárják Budapest fapados repterét, a ferihegyi egyes terminált.

Három napja adták át a 2011 évi Collier Trophy-t a Boeing B787 repülőgépnek, a díjról és a jelöltekről korábban itt irtunk.

A képen jól látszik, hogy hajlik a kompozit szárny, amit Japánban gyártanak,
a pilótafülkét meg Európában, a technikai újításokon kívül a gyártás- szervezésért is kapták a díjat. A Boeing egyébként a 7-es széria összes gépére megkapta az Oscart.

Búcsúzóul egy képtár a Dreamliner születéséről és néhány zárókép egy idei januári amerikai vidéki turnéról.

Várják Önt a Múzeum Túrák

A Budapest Airport a Malév, a nemzeti légitársaság leállása után azonnali lépésekre kényszerült annak érdekében, hogy a vállalat továbbra is működőképes maradhasson.

Már fenn vagyunk a Facebookon, plusz anyagok csak ott
www.facebook.com/repulnijo
Lájkoljon bennünket!

A 2012-es üzleti terv, valamint a Malév leállása után megmaradt pénzügyi források felülvizsgálata eredményeképpen szükséges lépéssé vált az 1. Terminál ideiglenes bezárása, valamint a Cargo City névre keresztelt légiáru-kicserélő központ megépítésének elhalasztása.


Highslide JS

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója egy minapi interjúban erre azt mondta, hogy a kettes terminál kapacitásából még a Malév idején is bőven futotta volna a teljes reptéri forgalom kiszolgálására, és ők szívesen költöznek, csak nem kérik a SkyCourt építési költségeinek a repülőtéri díjakban még részleges rájuk terhelését sem.

Korábbi anyagaink:
Ki örökli a Malév átszálló utasait?
Élet a Malév után

Címkék: hirek    légitársaság    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL