Repülőgép-alkatrész gyár Nyírbátorban

Megkezdte termelését a német Diehl Aircabin Gmbh. repülőgép-alkatrész gyára Nyírbátorban, első munkájuk egy Airbus típusú repülőgép ajtó belső burkolatának sorozatgyártása volt.

A Diehl Arcabin komoly beszállítója az Airbus, Boeing, valamint az Eurocopter és Embraer típusú repülőgépgyáraknak, mint a képen is látható, az egész világon és most már Magyarországon is vannak gyáraik.

Vajon mitől lett vonzó a német családi nagyvállalkozás számára Nyírbátor?

A Repülni JÓ felhívta telefonon Máté Antalt, a szabolcsi város önkormány- zatának beruházásokért felelős vezető tanácsosát, aki kérdésünkre a következőt válaszolta.

A német befektető a város ipari parkjában tavaly azért vásárolta meg a gazdasági válság miatt bezárt autó kábelkorbács gyárat, mert ismeri a magyar viszonyokat, a megye másik városában már régebb óta jelen van egy más profilú alkatrész gyárral.

Legyen Ön is Airshow Vándor

Ezen kívül itt a városban rendelkezésre áll a főként betanított munkás munka- erő, a telepről pár éve kiváló a kamionközlekedés az M3 autópályáig. És a város hozzáállása, a vezető tanácsos személyében az egyablakos ügyintézés is nagyon kedvező a befektető számára.


Tegnap megnyílt az idei szingapúri airshow,
néhány fotónk 2010-ből

Ezért a Diehl Aircabin három év alatt 5 millió eurós befektetéssel három műszakot szervez, a végén összesen 180 embernek ad munkát a városban.

A három műszakos termelés idején évi 15 millió euró, jelenlegi árfolyamon több mint 4,3 milliárd forint értékű repülőgép-alkatrész – oldalfalak, plafonrészek, hozzájuk tartozó vezeték-rendszerek, valamint személyzeti pihenőfülkék és konyhai berendezések – készül majd Nyírbátorban.

Korábbi anyagaink:
Debrecen London Wizz Air járat
Interjú a vidéki repülőterek szövetségének elnökével
Szingapúri anyagaink

Ajánlott linkek:
Nyírbátor
Diehl Aircabin

Címkék: hirek    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL