Wizz Air — júniustól Debrecen – London járat

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága 2012. június 18-ától repülőjáratokat indít a Debreceni Repülőtérről (DEB). Kezdetben heti három járat indul Debrecenből – hétfőn, szerdán és pénteken – a londoni Luton repülőtérre.

A járatok a két város között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

A Wizz Air és Debrecen város vezetésének meggyőződése, hogy az új járatok nagymértékben hozzájárulnak Kelet-Magyarország – különösen Debrecen és térsége – turizmusának fejlődéséhez, továbbá a repülőjáratok indítása, az ahhoz kapcsolódó új szolgáltatások következtében a régió gazdasági növekedésének egyik motorja lesz.


Végre Debrecenben is
Ferihegyi fotók: Hardy Mihály

A tervek szerint az első évben közel 50.000 ember utazik majd ezeken a járatokon. Az egy héttel ezelőtt bejelentett kapacitás-duplázás mellett ez a terjeszkedés is a vállalat elkötelezettségét mutatja a magyar piac iránt.

Nézzen repülős filmeket

A debreceni járatindulást úgy köszönti a Wizz Air, hogy mostantól 9900 Ft-ért árul jegyeket Londonba (egy útra, összes költséggel). A jegyeket lefoglalni a www.wizzair.com honlapon vagy a 06-90-181-181-es telefonszámon lehet.

A Wizz Air menetrend szerinti járatainak elindítása igazolja mindazon erőfeszítések helyességét, melyeket Debrecen önkormányzata és az üzemeltető Airport Debrecen a repülőtér fejlesztése érdekében megtett, s a jövőben tenni fog.

A járat kiszolgálásához a jelenleg is biztosított műszaki szükségleteken túl, az üzemeltető további jelentős eszközfejlesztésről döntött, ezáltal felgyorsítja az üzemeltetési jog megszerzésekor vállalt repülőtér-fejlesztési programot, valamint bővíti az alkalmazottak létszámát, új munkahelyeket hoz létre.


Highslide JS

Közös érdekünk a június 18-ától induló menetrend szerinti járat sikere, ezért Debrecen önkormányzata, a Wizz Air-rel, a térség turisztikában érdekelt vállalkozásainak jelentős részét képviselő Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesülettel összefogva turisztikai marketingkampányt indít a régió turisztikai értékeinek, valamint az együttműködésben részt vevő turisztikai szolgáltatók –utazóközönség számára történő – bemutatása céljából.

„A menetrend szerinti járat beindításának számunkra legfontosabb következménye azon túl, hogy Debrecen és London, a világ egyik legfontosabb gazdasági, kulturális és turisztikai központja között közvetlen légi összeköttetés jön létre, az, hogy a járatindítás városunkban és térségében jelentős hatást gyakorol a gazdaság fejlődésére, a munkahelyteremtésre és kifejezetten pozitív következményei lesznek a turizmus területén.” – fejtette ki álláspontját Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.


Highslide JS

„A Wizz Air a repülés izgalmát hozza el elérhető árakon Debrecenbe. A Kelet-Magyarországon élőknek mostantól nem kell több órát utazniuk a fővárosba a repülőtérre, közvetlenül Debrecenből is repülhetnek Londonba, és mindezt megfizethető áron. A Wizz Air elkötelezett a régió iránt, és célunk, hogy a jövőben még több várost érjenek el utasaink közvetlenül Debrecenből” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a bejelentés alkalmából 2012. február 13-án Debrecenben rendezett sajtótájékoztatón.

„A debreceni repülőtéren jelenleg is jelentős fejlesztések folynak, azonban a Wizz Air járatindításával összefüggésben a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést tervezünk megvalósítani. A Debrecen-London járat közvetlenül 15-20 fővel növeli a repülőtéri munkahelyek számát” – mondta Herdon István, a Debreceni Repülőteret üzemeltető társaság tulajdonosi képviselője.

Korábbi anyagaink:
A vidéki repülőterek helyzete és jővője
Újabb Wizz Air gép a magyar flottában
Airbus A320 a GÉPMADARAK-ban

Ajánlott link:
Wizz Air

Címkék: fapados    légitársaság    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL