VIDEÓK: Honi ászok két nemzedéke

Besenyei Péter és Veres Zoltán a mindenki által ismert idősebb motoros műrepülő nemzedék, Illés Tamás és Nádas Tamás pedig már az aranyérmekkel bizonyított fiatalabb nemzedék tagjai. Róluk készült tavalyi videóink csokrát ajánljuk újranézésre.

Elöljáróban még két nemzedéki különbséget említenék. Az idősebb mesterek már nem repülnek Világ- és Európa bajnokságokon és nulla az alsó repülési limitjük, a fiatalabbaknak még számítanak a versenyek és a jelenlegi ötven méterről még hátra van a fűnyíró szakszó.

Illés Tamással még videóval Matkópusztán kezdtük, majd ősszel a folignoi világbajnokság után írásban fejeztük be az interjút.

A képeken Besenyei Péter, aki bíró volt idén nyáron Matkón, ott beszéltünk vele, majd megörökítettük börgöndi bemutatóját is. Sajnos csak cikket irtunk év végi ázsiai turnéjáról, ahol új magyar gépével a Racer-rel kápráztatta el a maldivi és sri lankai szépszámú nézőket.

Látta már új szolgáltatásunkat?
Filmek a repülésről

Nádas Tamás – Szántó Áron fotóján leghátul a kormánynál – talán a közös szponzor okán nyáron a Principessa fedélzetén a vitorlás vezetését is kipróbálta, mielőtt műrepült a Kékszalag tiszteletére. Nézzék meg Matkón vele készített videóinterjúnk első és második részét is.

Veres Zoltán ősszel Börgöndön köszöni a tapsot, amit a videónkon is megörökített műrepülő bemutatójáért a közönségtől kapott, nem volt ez másként tavaly nyáron Nyíregyházán sem.

Az idén nyáron Nyíregyháza rendezi a motoros műrepülő világbajnokságot advanced kategóriában – Nádas Tamás az interjúban elmagyarázza, mit jelent ez -, ezért februárban a magyar csapat részvételéről és az esélyekről interjút készítünk Talabos Gáborral, a magyar motoros műrepülő válogatott szövetségi kapitányával. Nézzenek minket akkor is.

Korábbi anyagunk:
VIDEÓ: Besenyei és Veres a kastély égi színpadán,
két éve szintén egy közönség előtt szerepeltek, mint tavaly Börgöndön, reméljük, 2012-ben is lesz ilyen.

Címkék: sport    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL