Besenyei Sri Lankán és Maldív szigeteken turnézott

December közepén a helyiek is átérezhették a Red Bull filinget az ázsiai nyárban, benne a mi Besenyei Péterünk tenger feletti műrepülő táncára csodálkoztak rá az arcok mindkét szigeten.

A Tyubon a turnéról rengeteg privát videót nézhetnek a Red Bull fiestáról az érdeklődők, bőgnek az utcai motorok, két keréken egyensúlyoz a helyi háromkerekű motoros taxi, helikopter csavar jobbra-balra sígy tovább.

Sri Lankán még a kávéba és a sörbe is chilit tesznek, a napfürdőben meg a zenére olyan lazák az emberek, Péter egy-két kunsztjától azért egy-egy pillanatra megállt az élet. A nyitányon pedig elrepült a fejük felett, no nem a nikkel szamovár, hanem a nemzeti légitársaság, a Sri Lankan Air Taxi egyik Twin Ottere.

Néhány nap múlva az ezer kilométerrel arrébb levő híresebb szigeteken, Maldívon folytatódott a Red Bull Air Show.

Péter felhőjáróként indított, aztán a szokásos belső zenére ment a tánc, majd a végén a repülőgéppel hason is meg hanyatt is majd felsöpörte a vizet a hajók között, legalább ott a kerítésen kívül érdeklődő maldíví helyi lakosok is megtanulták a nevét.

Reméljük, hogy Péter ázsiai szereplése mégiscsak a Red Bull Air Race folytatásának ígérete valamikor 2013 magasságában, ahogy azt tavaly a repülőverseny hivatalos hírei megigérték a szünetelés elrendelésekor és pont Budapesten.

Bár a tulaj Dietrich Matesitz-et is meg lehet érteni, hogy a Formula One autóverseny tavaly és idén megszerzett már kétszeres világbajnoki címe a Red Bull számára sokkal nagyobb marketing értéket hozott, mint a repülőverseny és nyilván rengeteg belefektetett pénzzel és energiával is járt. S két ilyen világsorozatra is nehéz talán egyszerre odafigyelni.

Korábbi anyagaink:
A nemzeti légitársaság hidroplánjai Sri Lankán
Vendégfotók a Maldív szigetekről
VIDEÓ: Besenyei Péter Börgöndön
Amikor már a Parlament előtt dübörögtek — egy 2008-as videónk

Címkék: külföld    rendezvények    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL