Hölgyportrék az IVAO ünnepségről

Két hölgyportréval folytatjuk a HungaroControl Központjában a Nemzetközi Virtuális Repülési Szervezet magyar tagozata 24 órás ünnepi szolgálatáról készített riportunkat.

A gépterembe lépve a sok fiú, férfi között a két nő, a szőke Zsuzsa és a barna Maya azonnal magára vonta a figyelmet.

Zsuzsa a szintén légiirányitó-pilóta Bandi férjével – ők a híres magyar Martin házaspár a virtuális légtérben – közösen hódol szenvedélyének, mint mondta, esténként TV nézés helyett egyikük pilóta, másikuk pedig a házastárs által vezetett repülőgép légi irányítója és a számítógépek előtt a változatosság kedvéért néha cserélnek.

Susan fiatal felnőtt korában taxis édesapjával CB rádión tartotta a kapcsolatot, talán innen is ered műszaki fogékonysága. Később rádióamatőrként sokat bolyongott a rádióhullámokon. Például ő volt az első magyar, aki Ausztrália partjairól befogta Fa Nándor újévi üzenetét, de a MIR szovjet űrállomással is létesített rádióamatőr kapcsolatot.

Látta már a Vizirepülésen?
Magyar hajósok a hidroplánokról

A repülésről, illetve a légi irányításról magával ragadóan olyan hévvel, lelkesedéssel beszélt, néha rá kellett kérdeznem, mindez igazi vagy virtuális élmény volt-e? De a választ megadta körülöttünk az ünnepi szolgálat, a teremben a monitorokon látottak, az irányítóktól hallottak hűen követik nem messze a szomszédban a HungaroControl Irányító Központjában zajló éles üzemet.

Esténként otthon a férjével kettesben bejárják a világot. Hódolói is vannak, Susan néven irányítóként a virtuális légtérben sokan imádják a hangját, vissza-visszatérő nyugdíjas olasz pilóták például repülőrajként csak a hangja miatt repülnek el érte-vele a magyar határig.

Zsuzsa egyébként az European Express Virtuális Légitársaság IVAO és VATSIM koordinátora. Feladata a két hálózat közötti jó kapcsolat fenntartása, valamint mind két hálózaton az oktatás és a vizsgák, a rendezvények megszervezésében való közreműködés.


A nagyítandó vendégképen csak három a nagylány,
Maya, Susan és szervező Sági Erika

Más a története a barna hölgynek, Jurasik Mayanak. A két gyermek nevelése mellett viszonylag rövid idő alatt tette le vizsgáit, és esténként a gyerekek ágyba parancsolása után hódol repülési szenvedélyének.

A törékeny anyuka a neten vadászrepülő, esténként jaj annak, aki a virtuális légtérben az útjába kerül.

Maya szenvedélyéről szenvedélyesen blogot vezet, ismerjék meg onnan közelebbről.

A portrékat a fiúk sem ússzák meg, a jövő héten velük folytatjuk.

Ha nem olvasta riportunk első részét, ki ne hagyja!

Korábbi anyagaink:
Malév Virtuális Légitársaság
VIDEÓ: A HungaroControl Légiforgalom Irányító Központja
VIDEÓ: Első díjasunk a HungaroControlnál

Ajánlott linkek:
Maya blogja az ünnepről
European Express Virtual Airlines, Zsuzsa és Bandi itt is repül
International Virtual Aviation Organisation, IVAO Hungary Division és ugyanők a Facebookon is
HungaroControl, a Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.
LH Simulations
Budapest Airport

Címkék: arcképek    hölgypilóták    rendezvények    szimulátor

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL