Először űlt pilóta az elektromos multikopteren

Egy gömb, rajta egy szék, körötte 16 elektromos hajtású rotor, a székben a konstruktőr egy az rc modelleknél használatos távirányítóval és másfél percnyi szűzrepülés. Ime az electric multicopter.

Az ötlet a távirányítású modellezésből jött, magyarul írva a multikopter építője és pilótája egy elméleti fizikus. Maga mellé vett egy szoftver fejlesztőt és egy kereskedőt és megcsinálták Németországban a maguk garázscégét, az e-Volo-t.

Az alaprepülési tulajdonságokat az eszköz számítógépe koordinálja, nem a helikopter elvei szerint repül, egyelőre annyit tudhatunk róla.

Szerintünk már kész az utas változat is, hiszen a bejegyzés végén a videóban a pilóta az egészet először üres székkel a földről irányítja, mint egy modellt. De nyugodtan beleülhetne a székbe a szűzrepülés után velük együtt örülő hölgy is.

Másrészt a szoftver akár átmehet robotpilótába is és akkor egy előre beprogramozott utat is repülhet a székben az utasunkkal. Munkarepüléstől a szórakozásig széles lehetőségeket kínálhat.

A srácok a képeken látható multikoptert maximum harminc perces repülésre taksálják, de már készül a többszékes elérhető árú kereskedelmi változat is, gáz és elektromos hibrid hajtással, ott egy óra repülési idő a cél.

Korábbi anyagaink:
Felszállt az első elektromos hajtású helikopter
Green Flight Challenge egy és kettő
Cri-Cri, a villanyrepcsi
A világ első elektromos hajtású kétéltű hidroplánja

Ajánlott link:
e-Volo garázscég

Címkék: elektromos hajtás    helikopter    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL