Sri Lanka újra magyar célkeresztben

Az India melletti szép sziget, Sri Lanka magyar újra felfedezését elősegítő összefogás által tartott sajtótájékoztatón jártunk.


Balról Tamás László, jobbról Farkas Miklós

Az első feltétel az, hogy szeptember 14 óta a lehető legközelebb került Magyarországhoz a sziget elérhetősége. A Qatar Airways napi járatán délután öt óra után Budapestről felszállva egy erős órás Dohai átszállási idővel már reggel nyolckor megérkezhetünk a szigetre.

Tamás László, a légitársaság értékesítési igazgatója a kedvező időtartamot megtoldotta alacsony árakkal, már egyszázhetvenötezer forinttól kaphatóak oda-vissza teljes árú menetjegyek Budapestről Colombo-ba.


Balról Dr. Padma Gannoruwa,
Sri Lanka magyarországi tiszteletbeli konzulja

A második feltétel, hogy nemcsak csoportos, hanem egyéni turistaként is mellettünk állnak a szakemberek. A Sri Lanka sziget specialista Lupus Travel igazgatója, Farkas Miklós beszélt az általuk üzemeltetett honlapról, ami www.srilanka.hu címen érhető el.

Hozzátette, hogy a sziget már egész évben kellemes klímát nyújt, mert hol az egyik, hol a másik fele monszunmentes. A hagyományos csoportok mellett az egyéni turistáknak a kitűnő szállásokon kívül ajánlanak helyi sofőr idegen- vezetőt, és ezzel együtt nem kerül többe az egész nyaralás-telelés, mint egy négycsillagos nyári európai tengerparti üdülés. Aki akar, átugorhat a szom- szédos Maldív Szigetekre is, de ott kb. háromszor drágábban kapja meg ugyanazt a szolgáltatást, mint Sri Lankán.

A harmadik feltétel a magyar állampolgároknak üdülési célból harminc napos vízummentesség és a barátságos fogadtatás, melyről már Dr. Padma Gannoruwa, Sri Lanka magyarországi tiszteletbeli konzulja beszélt.

Hozzátette, hogy a sziget már túl van a 2005 évi cunami okozta károkon és a politikai vezetés már két éve megegyezett a tamil gerillákkal, a sziget ezért teljesen biztonságos lett. Továbbá a sziget keleti oldala is bekapcsolódik a turizmusba, autópálya mellett szállodák épülnek.

Az alábbi gyönyörű légi felvételek nem kívánnak kommentárt.

Végül negyedik feltétel a szép táj mellett a finom, az indiai konyha technikájával kókusz és csili ölelésében tobzódó helyi ételek, amiből a konzul úr vezetésével az Óbudai Rozmaring Kertvendéglő bemutatót is tartott. Hozzákapcsolva a szigeten kedvencünk, a vizirepülés tavalyi újrainditását is, melyről külön cikket készítettünk.

Már csak ezért is érdemes odautazni.

Korábbi anyagaink:
A nemzeti légitársaság hidroplánja Sri Lankán
Vendégfotók a Maldív szigetekről
Videó: Qatar gépek kommentárral
Videó: Airshow Szingapúrban

Ajánlott linkek:
Qatar Airways, az ötcsillagos légitársaság
Lupus Travel, a Sri Lanka specialista

Címkék: hirek    külföld    légitársaság    polgári    rendezvények    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL