Lufthansa A380-as Budapesten – második rész

A Lufthansa számára stratégiai fontossággal bír a magyar piac, ezért is mutatták be színeikben tegnap nagy sikerrel a gyárból frissen kihozva a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét a magyar közönségnek.

Az óceánjáró hajók luxusa az égbe költözött, mondhatjuk Európa legnagyobb légitársasági csoportjának koronaékszerére.

Impozáns méretek, két fedélzet, 526 székkel. Felül és elől meg a képeken a 8 személyes First Class kabin, benne pihentető alvást hozó ággyá alakítható ülések saját pizsamával. Hangszigetelő függönyök, zajelnyelő padló, személyes szerviz.

Lufthansa A380-as Budapesten
egy és három végül a negyedik rész.

Mögötte Business Class osztály 98 üléssel. A fő fedélzeten pedig rendkívül tágas és komfortos turista osztály 420 üléssel. Plusz a világon először levegő páratartalom szabályozás, napszakhoz alkalmazkodó világítási megoldások.

Innovatív termékeké és szolgáltatásoké a jövő, mondta a sajtótájékoztatón Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport közép-kelet európai regionális igazgatója. Hozzátette, hogy a következő években a Lufthansa 5 milliárd euróért vesz új gépeket és közel 3 milliárdot költ azok berendezésére. A magyar piac két számjegyű növekedésével elégedettek, a nyolcadik Airbus A380 repülőgépük látogatása is ennek fenntartását célozza.

Látta már?
VIDEÓ: Csobbanás a finn tavakon

Történelmi pillanat másodszorra is, hiszen szintén a Lufthansa hozta el először 1985-ben Budapestre az akkori legnagyobb utasgépet, a Boeing B747 Jumbót, nem véletlen, hogy a Lufthansa tucatnyi napi járatával ma a legfontosabb külföldi partner, ezt már Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója mondta el az első látogatást kísérő szokásos torta felvágása előtt.


Zászló, vízfüggöny, torta,
az óriásgépet is a hagyományos módon fogadták

Az üzemelésben nem okozott problémát a 79 méter szárnyfesztávolság és a 26 méteres gépmagasság. Azok jártak jól, akik elhitték Hardy Mihálynak, a repülőtér kommunikációs igazgatójának, hogy az óriás ott emelkedik majd el, ahol ezt a többször kisebb Boeingek, Airbuszok teszik a napi munka során. Hiszen most utas nélkül és kevés üzemanyaggal szállt fel.

A gyakorló repülést egy nagyon alacsony búcsú áthúzás is kísérte, majd a szárnybillegtető elköszönés után a gép elszállt Frankfurt irányába, hogy a jövőben onnan szelje át az óceánokat reméljük minél több magyar utassal Tokió, Peking, Johannesburg, New York, San Francisco és Miami, illetve 2011. október 30-ától már Szingapúr irányába is.


A VIP közönség, leendő utasok,
a kabinon kívül a felszállásban is gyönyörködhetett

Korábbi anyagaink:
Lufthansa A380-as Budapesten – első rész
VIDEÓ: Repülés Farnboroughban
Berlinben még vizes bödön utasokkal
Egy átadás hangulata Hamburgban
Az óriásgép a GÉPMADARAKban

Ajánlott link:
Lufthansa A380 oldalak

Címkék: légitársaság    rendezvények    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL