Lufthansa A380-as Budapesten – első rész

Vasárnap pontosan a tervezett időpontban fél egy után pár perccel meg- érkezett Budapestre a Lufthansa Airbus A380-as óriásgépe. Első anyagunk a repülőtér kerítésén kívül érdeklődő tömegben a spotterek között készült.

A felfokozott érdeklődést jól jelezte, hogy az óriásgép leszállása előtti és utáni negyed-fél órában a pálya déli Vecsés felőli vége autóval már szinte megközelíthetetlenné vált.

A környező szántókon, felüljárókon, utakon fényképezőgépekkel felszerelt tömegek várták az óriás érkezését.

Egy kisebb Lufthansa Airbus – már nem is olyan izgalmas

A Lufthansa nyolcadikként átvett vadonatúj A380-asa 12.30 körül tűnt fel a távolban. A szélviszonyok szerencsére nem tréfálták meg a kilátogató ember- tömeget és az előre tervezettnek megfelelően a 31R pályára szállt le a gép.

Érkezik az óriás

Repülésrajongók, fényképészek, családok várták a gépet a legváltozatosabb helyeken. A 4-es főút mellett, a 31R pálya déli végéhez vezető földút mentén, a környező szántóföldeken, felüljárókon és persze a pálya tengelyében a bevezető fénysornál, ameddig a reptér kerítése engedte.

A gép alig hallhatóan, méltóságteljesen lebegett át a tömeg felett, majd egy elegáns leszállást hajtott végre és a kettes terminálhoz gurult.

Alig hallható, de a látvány elnémította a tömeget

Látta már?
VIDEÓ: Csobbanás a finn tavakon

A tömeg nagy része még maradt egy ideig – ha már rászánták a délutánt – és néhány Malév 737-es leszállását is megvárták, majd mintegy varázsütésre alig fél óra alatt szinte kiürült a terület.

A Lufthansa Airbus A380-asának budapesti látogatásáról még három rész következik. Holnap délelőtt a belső sajtótúra, késő délután a GÉPMADARAK-ban egy képes hanginterjú a repülőgép különlegességeiről, kedd délelőtt pedig egy videó a le- és felszállásról, valamint az alacsony áthúzásról.

Addig is néhány korábbi néhány Airbus A380 anyagunkat ajánljuk:
VIDEÓ: Repülés Farnboroughban
Berlinben még vizes bödön utasokkal
Egy átadás hangulata Hamburgban
Az óriásgép a GÉPMADARAKban

Ajánlott link:
Lufthansa A380 oldalak

Címkék: hirek    légitársaság    lélegzetelállító    polgári    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL