Börgöndi repülőnap az őszi verőfényben

Vasárnap három műrepülő magyar ász és ejtőernyősök hada rajzolta tele az eget, földet Börgöndön a lelkes közönség előtt, és sétarepülés a köbön, földi programok a színpadon, no meg egy újjászületett old timer Ikarus busz a városi transzferhez.

A székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület a repülőnap szervezőjeként újra kitett magáért, mióta nemrégen visszaszerezte ősi repterét. Szilády Dezső elnök kihangsúlyozta, hogy a rendezvénnyel méltó fényében kívánják megünnepelni a 95 éves székesfehérvári repüléstörténetet.

Beharangozó képsorok a repülőnapról készülő szokásos videófüzérünk előtt.

Égett a napmelegtől a reptér füve-földje, tikkadtnak éppen nem mondható rajongók gyülekeztek minden eseménynél, vendég volt középső képünkön a Savage Cruiser, repüléséről jövünk majd egy videóval.

Harmadik képünkön műrepült egy Mi-2-es helikopter, hanyatt csúsztatott meg jobbra-balra hintázott, a részleteket majd láthatják a repülőnapot összefoglaló filmünkben.

Látta már ezt a videónkat?
Hidroplánnal Hauhó körül Finnországban

Ejtőernyős célba ugrás is elmaradhatatlan kellék, harmadik képünkön egy idős nyolcvanéves bácsi, aki két hete is ugrott már.

Legyen Ön is REPJEGYVADÁSZ!

Besenyei Péter, Tóth Ferenc és Veres Zoltán egy égi színpadon – műrepülésükről külön-külön videó készül -, három világ és Európa bajnok szereplésével országos hírűvé nőtte ki magát a börgöndi repülőnap.

Reméljük, hogy a jövőben sűrűbben láthatjuk együtt Besenyeit és Verest, utóbbi éppen füvet nyír a képeken.

Két három hetente jövünk az ígért egyes videókkal, elsőként jövő héten egy összefoglalóval.

Korábbi anyagaink:
Vasárnap repülőnap lesz Börgöndön
Besenyei és Veres a kastély égi színpadán
Hazai és külföldi repülőnapok minden mennyiségben

Ajánlott link:
Albatrosz Repülő Egyesület

Címkék: ejtőernyő    helikopter    képtár    modellezés    repülőnapok    sport

1 hozzászólás

  1. Petró Pál

    2011. december 31. @ 11:09

    valaha a reptér ujraindításánál (sorkatonaként ) akaratlanul részt vettem 1972 -1973-an volt mi voltunk az elsők a légierők részéről (addig rakétások voltak) akik akkor még nem tudtuk hogy helikopter futárszolgálat fog ott létezni .Nem tudom mi lett a vége repülőtérnek csak most látom ,hogy bemutatót tartanak amihez sok sikert kívánok .(egy volt reprádiós : Petró Pál tizedes)

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL